tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Paju


Onni potkaisi minua Hamsterikuun arpajaisissa ja voitin ihanan vyyhdin Lai-La-Lai -lankaa. Väri on todella kaunis kevään vihreä, mutta ei oikein sovi minun asustevärimaailmaani. Hyvä ystäväni (jonka ehkä muistatte tästä kirjeestä) meinasi pyörtyä ihastuksesta, kun näki vyyhdin. Hänen värimaailmaansa se sopiikin paremmin kuin hyvin.

Taisinpa siinä kysyä, haluaako hän langan mielummin vyyhtinä vai neulottuna. Hän tuumasi tarvitsevansa kaulurin ja sellaisen sitten lupasin tehdä. Aikataulusta ei tälläkään kertaa ollut mitään puhetta, mutta itsekseni ajattelin, että keskikesän syntymäpäivä olisi hyvä ajankohta lahjan luovuttamiselle.


Ravelryn KYH-keskustelua seuratessani tuli eteen Willow Cowl -niminen (Ravel link) malli ja ihastuin siihen. Se tuo jotenkin mieleeni afrikkalaiset, hyvin runsaat kaulakorut ja poikkesi edukseen muista malleista. Ohje on selkeä ja malli aika helppo, mutta kuitenkin riittävän mielenkiintoinen. Lankakin oli aivan ihanaa neulottavaa, eikä vain värinsä vuoksi.


Tässäkin työssä tuli opittua taas uutta. En ainakaan muista tehneeni aikaisemmin tuollaista pykäreunaa (picot-edge). Haastavin osuus oli päärmeen kiinnittäminen neuloen. En meinannut millään saada silmukoita poimittua aloitusreunsta  järjestyksessä ja samalla tavalla.  Aloitin kerroksen ainakin kolme kertaa, kunnes kaivoin esille toiset pyöröpuikot ja poimin aloitusreunan silmukat sille. Tämän jälkeen kiinnityskerros sujui mukavasti ja nopeasti. Kaulurin yläreunaan tuli samanlainen pykäreuna ja senkin kiinnittämisessä käytin apuna toista pyöröpuikkoa. Poimin tarvittavan määrän silmukoita yhdeltä kerrokselta ja neuloin ne lopuksi yhteen raunasilmukoiden kanssa. Jotenkin kuvittelin, että kannattaa ensin kiinnittää ja päätellä vasta seuraavalla kerroksella. Olisi kuitenkin kannattanut päätellä ne samoin tein. En viitsinyt kuitenkaan enää purkaa ja poimia kaikki silmukoita uudelleen.

Kauluri on kaunis ja toimivan oloinen. Saajakin näytti hyvin tyytyväiseltä lahjaansa. samalla hän sai myös vyyhdillisen Wetterhoffin ohutta villalankaa. Arvelin, että hän osaa arvostaa sen kauniin ruskeaa sävyä enemmän kuin minä :-) Parastahan tässä on se, että lahja oli valmis hyvissä ajoin, vaikka annettiinkin vasta varsinaisen merkkipäivän jälkeen. Liikaa on kokemusta niistä keskeneräisenä annetuista...

Tämä on KYH#20 ja lankaa kului  96 grammaa. Ja taitaapa tämä sopia myös Hulluun HuiviVuoteen. Numero pitääkin tarkistaa jostain, kun olen jo mennyt niissä ihan sekaisin...

25 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Vau, hyvännäköinen. Pitääkin laittaa ohje muistiin.

Mari kirjoitti...

Tosi kiva ja erilainen kauluri!

Milukka kirjoitti...

Onpas kiva kauluri ja nätti! Eikä värikään oo yhtään hassumpi:D

Lila kirjoitti...

Hieno kauluri:)

Altocumulus kirjoitti...

Onpa kaunis, piti lisätä omiin suosikkeihin!

Sude kirjoitti...

Kaunis. Kävimpä heti lataamassa ohjeen itsellenikin. Ehkä ymmärrän, ehkä en , sen aika näyttää :)

Auli kirjoitti...

Hieno rullautuva kauluri. Siitä tulee tosiaan mieleen ne afrikkalaisnasiten kerrokselliset kaulakorut mutta tuntuu varmaan sata kertaa mukavammalta.

TiiQ kirjoitti...

Vasta tämä toteutus tuosta kaulurista sai mullakin veren kiertämään - pitäisiköhän kokeilla... Tuo pykäreuna kannattaa tehdä niin, että luo alussa simukat open cast on - menetelmällä ja kun on neulonut reikärivin ohi yhtä pitkän matkaa kuin alusta oli reikäriviin, siirtää aloitusreunan silmukat toiselle pyörölle (ellei ole valmiiksi luonut reunaa kahdelle pyörölle, kuten minä teen) ja neuloo ne päikseen yhteen. Tulee siistiä, ei tarvitse erikseen poimia silmukoita, osuu kohdalleen. Lopetusreunan kanssa tekisin samoin kuin sinäkin, paitsi tosiaan se päättely samalla kun yhdistää.

Ingi kirjoitti...

Kyllä on kaunis! Sama malli on itsellänikin ollut mielessä.

jansku kirjoitti...

on kyllä kaunis :)
niin upea on tuo väri, että sopis mullekkin ;D

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Tottakai jokainen keskikesällä synttärietään juhliva toivoo lahjaksi villaista kauluria - ja myös käyttää sitä läpi kesän! Ajoitus on mitä osuvin! ;o)
Oikeasti kauluri on tosi kaunis ja väri HERKULLINEN! (Ehkä itsekin pitäisin tämän väristä myös kesällä!).

Zzz kirjoitti...

Suorastaan taivaallisen näköinen ♥

Pirjo kirjoitti...

Ihana kauluri ja upea väri.

Katju kirjoitti...

Kiva kauluri. Ja onneksi on blogit! Sain varmaan auringonpistoksen tai jotain muuta mutta taas tiskikukkasia syntyy hurjaa vauhtia. ja siis ohjeen löysin nopsaa täältä.

Anonyymi kirjoitti...

Se on niiiiiiin Iiiiihana <3 ja väri myös. Kiitos vielä kerran ;-)

t. Anu

Maikki kirjoitti...

Onpas hieno! Minä kaulureiden ja huivien suurkuluttajana ihastuin tähän kovin, täähän on vähän hiinkuin headin ja kaulurin risteytys. Täytyypä napata ohje heti korvan taakse! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hurmaava! ja ihanan vihreä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi upea ja sopii saajalleen kuin nenä päähän!
totesi äitimuori

Smirgeline kirjoitti...

Kauluri, kuin kaunis koriste.

kirjoitti...

Super linda, diferente, amei essa gola! Vou procurar a receita.

bjinhos

ArualMaria kirjoitti...

Hauska ja nätin näköinen kauluri!

Zelda kirjoitti...

Pidän tästä kaulurista kovasti ja väri on kyllä todella herkullinen:)

Anneli kirjoitti...

Nätti kauluri ja niin paljon muutakin kaunista olet saanut aikaan :))

Kardemumma kirjoitti...

Kaunis kauluri. Taitaapa mennä todo-listalle...

Marika kirjoitti...

Todella kaunis kauluri! Tykkään myös väristä, vaikkei tosin sopisi omaanikaan värimaailmaan.