tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Viimeistä viedään


Viimeinen villa saali on nyt aluillaan. Tämän työnimenä on Karpalo. Jos laskelmani pitävät paikkansa, pitäisi loimen loppua tähän. Jos ei, niin siitä ehkä tulee lyhyempi vauvan vaunupeitto. Tai erittäin lyhyt kaulaliina. Onneksi jätin tämän saalin viimeiseksi, sillä värit inspiroivat ja antavat voimia. Varastojen tyhjennyskampanja on sujunut kohtuullisesti. Olen tosin ahkerasti kolunnut myös kavereiden varastoja. Siniseen saalin ostin neljä 50 g:n kerää kahta erisävyistä vaaleansinistä tehosteväriksi. Niistäkin taisi jäädä puolet käyttämättä. Lankoja olisi vielä ainakin kahteen tai kolmeen saaliin. Mutta ne saavat odottaa aikaa tulevaa. Vähän epätoivoiselta silti vaikuttaa tämä varastojen loppuun käyttäminen.

Eilen tuli taas todistettua, etteivät lapset tarvitse mitään erityisiä leluja. Saumurilankojen puolista sai Poika aikaan kaksi valomiekkaa, sinisen ja vihreän. Hän sai naapurinsedältä vielä pienen led-avaimenperän mukaan ja sen kun kiilasi korkilla puolan sisään, valo loisti kuin aidossa valomiekassa konsanaan. Samainen setä jaksoi antaa Pojan auttaa linnunpönttöjen rakentamisessa ja siinä samalla valmistui laiva ja törmäilyautoaitaus. Taisi naulojen hakkaaaminen olla kaikkein hauskin leikki aikoihin. Samalla saattoi äiti rauhassa keskittyä kutomiseen. Kiitokset Sedälle!

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Kauniit värit tulevat tähän viimeiseenkin huopaan! Ei se huopien kudontakaan niitä lankavarastoja vähennä, mutta minun maton kudonta todella vähensi ja nyt olen jopa joskus kaivannut tuota pohjatonta varastoa, kun jotain raitaa olen tarvinnut. Kokonaislanka määrä ei vaan vähene, sillä kasvi ja sieni värjäykseen koukkuun jääneenä ostan jatkuvasti käsittelemätöntä villaa, kun vain jossain näen halvalla saatavan.
Linkki tonne mattoon:http://ukkolanakat.net/vanhat/villalankaprojekti/index.htm
Eilen jäi kiittämättä tuosta kivasta tiskirätin ohjeesta, joten se tulee nyt: Kiitos Tintti!

Tintti kirjoitti...

Kiitos linkistä!
Mun on ihan pakko ruveta lottoamaan, kun heittelet mulle joka päivä uusia innostavia juttuja. Tuo villalankamatto oli aivan mahtava. Mä pidin kyllä enemmän siitä kirjavasta, vaikka luonnonvärinen olikin tyylikäs. Haluaisin kokeilla myös seitikkivärjäystä (kun pidän punaisesta) ja kehrääminenkin innostais ja...
Ihanaa Leena, että eksyit blogiini ;-)

äitimuori kirjoitti...

Hyvä lopputulos noista sekavista punaisista lankanyssyköistä!