tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Loppuihan se viimein


Villasaaliloimi on vihdoin kudottu. Vaikka lopussa alkoi into hiipua, lopputulokset ovat oikein onnistuneet. Kudoin kaikkinensa neljä täysimittaista saalia ja yhden lyhyen pätkän, joka sopii vauvan vaunupeitoksi. Yhtään enempää loimesta ei olisi tullutkaan, kuten kuvasta näkyy.

Täytyy tunnustaa, että olen usempana päivänä levittänyt saalit pöydälle ja vain ihaillut niitä. Onnistuivat paremmin kuin osasin odottaa.
Nyt on vielä edessä hapsujen pyörittely. Hoksasin vasta Harmoniaa viimeistellessäni, että tilkkuleikkuri on mitä mainioin väline hapsujen tasoittamiseen. Nopeasti ja näppärästi saa samanmittaiset langanpäät, jotka on helppo pyöritellä. Toimii ainakin alkusolmujen ja tutkainten tasoittamiseen. Saalien väliin olen kutonut muutaman heiton saalin vaihtumiskohtaan ja sen avulla saa leikattua ihan suorat hapsut.

Lankavarastot tosin eivät tuntuneet hupenevan juuri ollenkaan. Mutta en ihan heti näin mittavaan urakkaan aio ryhtyä ;-)

Laitan saaleista vielä lisää kuvia, jahka ovat aivan valmiita.

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Onneksi olkoon Tintti!
Kauniita ovat huopasi, niin ihanasti käytät värejä. Odotan niistä tulevaa yhteiskuvaa.
Oikein hihkasin rienusta, kun näin tilkkutyövälineiden käytösi hapsujen tasaamisessa. Minulla on nuo välineet odottamsaa syksyllä alkavaa tilkkutyökurssia, ostin nimittäin Karmaluksista, kun ajattelin niiden olevan halvempia kuin Suomessa, vaikka sielläkin maksoivat aikalailla.

Tintti kirjoitti...

Aina joskus välähtää ;-)

MysteryKnitter kirjoitti...

Sillä lailla!