tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Mustaa vaihteeksi

Sainpahan tuhottua edes osan tästä langasta! Sain poismuuttaneelta naapurilta keskentekoisen puseron tai jakun. Hän oli ajatellut, että se saattaisi olla minulle sopivan kokoinen ja että ehkä saisin sen jossain vaiheessa tehtyä loppuun tai käytettyä muuhun. Ihan kuin ei olisi jo silloin ollut omissa varastoissa jo enemmän kuin tarpeeksi. Tuumailin asiaa vuoden verran, enkä oikein saanut hahmotettua, minkälainen jakku kasasta syntyisi. Niinpä se meni purkuun.

Lanka on mustaa Novitan Tahiti-nauhalankaa (100% akryyliä). Tasaisin väliajoin olen muistanut, että ne ovat marinoitumassa lankakorissa, mutta en ole oikein keksinyt, mitä niille tekisin. Pitemmän aikaa olen ajatellut tekeväni niistä topin. Koska lanka on poistunut valikoimasta jo aikaa sitten, ei sopivaa ohjetta oikein löytynyt.

Pitsikaarrokepusero
Lanka: Novita Tahiti (100% akryyli), 460 g
Puikot: 6 mm pyöröpuikot
Malli: Novita-lehti syksy 2009, Kaarroketunika


Hamsterikuun alettua muistin taas langat ja ryhdyin etsimän mallia. Hetken surffattuani päädyin Puro-langalle suunniteltuun pitsikaarrokepuseroon. Tiheys oli jokseenkin sama, mutta suurinkin koko oli minulle liian pieni, joten jouduin laskemaan ja mittaamaan. Aloitin helman pitsikuvion ensimmäisellä osalla, sillä en halunnut siitä yhtä pitkää kuin mallissa ja resori näytti tylsältä. Tehdessäni hieman jännitin, tuleeko sopiva vai ei. Päätin kuitenkin jatkaa ja antaa sen tarvittaessa jollekulle.

Mutta siitä tulikin juuri sopiva ja olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Nyt pitää vaan mennä ostamaan kirkkaanvärisiä t-paitoja sen alle.

Lanka oli välillä aika pieninä pätkinä. Ajattelin, että se on syystä tai toisesta mennyt pätkiksi edellistä työtä tehdessä. Pitsikaarrokkeen aloitin sillä ainoalla kokonaisella kerällä, joka pussista löytyi, ettei olisi tarvinnut päätellä lankoja pitsiin. Siinä kerässä oli kaksi solmua! Metrimäärä oli 87 m, joten ei mikään ihme, jos koko kasa oli reilun parinkymmenen metrin pätkissä.

Lankaa kului 460 g (ja valitettavasti jäi vielä 218 g).

10 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Tulin vastavierailulle. Täällähän on kaikkea hienoa! Olitpas tosi viitseliäs tuon langan kanssa. Lopputulos on kaunis.

-maria- kirjoitti...

Nostan hattua! Ensinnäkin kivan neuleen valmistumisesta, mutta myös Tahitin kesyttämisestä! Mä en tullut juttuun sen kanssa ollenkaan.

MariL kirjoitti...

Nätin näköinen malli!

Chase & Snow Oy kirjoitti...

Onpa tosi nätti, itsekin olen pitkään suunnitellut tuollaista kaarroketunikaa neulovani... vielä en ole saanut aikaiseksi!

kirjoitti...

Muito interessante esse modelo; dei uma olhada na foto da receita original e entendi o que aconteceu com a sua rs
Achei muito legal o modelo, podendo usar com camiseta por baixo. Adorei:)
bjinhos

Luciana F. Damiano kirjoitti...

Olá!!!
Obrigada pela sua visita!!
Tem uns trabalhos lindos aqui. Adorei aquela bolsinha toda colorida...

bjs

Pitsisukka kirjoitti...

Ihana kaarroketoppi, malli on tosi kaunis!

Sude kirjoitti...

Kaunis lopputulos. Olisi kiva nähdä, miltä se näyttää päällä.

Unki kirjoitti...

Nätti tuo pitsi. Tekee muuten yksinkertaisesta topista heti persoonallisen. Mulla olis kanssa Tahitia 5 kerää. Toppi voiskin olla ihan kiva kohde niille.

Marle kirjoitti...

Heips! Tulin hieman kurkkimaan ja jymähdin pitkäksi aikaa. Hienon toipin sait langoista aikaan. Täällä on paljon kaikkea kivaa. Hauska tarina oli tuo isäsi pipon tekemisnen. Täytyy tulla toistekin.