tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Vapaaherratar


Pitkäikainen entinen  työtoveri ja ystävä jää eläkkeelle tänään. Keskiviikkona kävimme juhlimassa hänen kanssaan ansaittua uutta elämänvaihetta. Olemme yhdessä harrastaneet käsitöitä ja nykertäneet milloin mitäkin, joten halusin tehdä hänelle jotain itse.

Vaalean lila Esiton Huopalanka hypähti esille jostain pussista, kun niitä pyörittelin ja tuumasin sen olevan juuri oikea väri ystävälleni. Pyörittelin Ravelryn mallivalikoimaa ja päädyin vanhaan tuttuun Kaya Triangle Shawl:iin. Olen kertaalleen neulonut sen samaisesta langasta ja tiesin, että vyyhti riittää sopivasti ja malli on riittävän helppo ja nopea, että työ valmistuu ajoissa.


Ajoissa valmistumisen kanssa menikin sitten hieman tiukille, sillä hyppäsimme taksiin ja suuntasimme juhliin heti, kun sain huivin päättelykerroksen valmiiksi (i-cord-päättely vie huomttavasti enemmän aikaa kuin tavallinen, nyt sen viimeistään muistan). Mies kaivoin ohjeitteni mukaan esille niin lahjapussin, kortin kuin vaatteenikin ja minä neuloin hullun lailla. Siinä vaiheessa kun langat oli päätelty, hän kuvasi lopputuloksen ja minä heitin vaatteeet päälle. Ehdimme juhliin ja vietimme, mitä hauskimman illan hyvien tarjoilujen ja ystävien kera.

Samaiselle ihmiselle menivät myös ne Jämälankakuussa neulomani neliöt. Toinen ystäväni Anu oli tehnyt suuren työn yhdistäessään monen eri taitoisen ihmisen neliöt yhteen villatakiksi. Lopputulos oli upea ja sen näköinen, että sitä voi oikeasti käyttää ihmisten edessä. Tällaiset yhteisprojektit ovat usein kaunista ajatuksesta huolimatta aika kammottavan näköisiä :-D.  Toivottavasti saamme pian nähdä kuvan takista Anun blogissa.


Huiviin meni lankaa aika tarkkaan vyyhdillinen eli  241 grammaa. Minulla on vielä vanhoja 250 g:n vyyhtejä, kun nykyään taitavat olla 240 grammasia.  Jos menee lanka tiukille, voi alareunasta jättää pari ainaoikein kerrosta pois. Huivineulan ostin Priimasta, kun sopi kuin nenä päähän, niin huiviin kuin saajalleen. Tämä on Hullun HuiviVuoden seitsemäs huivi eli HHV7.

Aurinkoista alkavaa kesälomaa kaikille niille, joilla loma alkaa tänään!

12 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi!
Kuulosti jotenkin tutulta tuo lähdön hetkellä viimeiset silmukat...

Mallaviri kirjoitti...

Hauska tarina tällä huivilla :-).. joka näyttää tosi kivalta, samoin kuin tuo sun edellinenkin, ystävällesi tekemä huivi! Hyvää viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi tuli! onneksi on se viime tippa ja auttavava aviomies!
totesi äitimuori

Neferi kirjoitti...

Tosi nätti ja hieno värikin.

Muistan, kun äitini joskus ompeli koulun päättäjäisiin hienon mekon ja kulki neulan kanssa perässä, kun kävelin bussipysäkille ja samalla ompeli helmaa kiinni...:D.

Sude kirjoitti...

Kaunis on huivi. Harmi vaan, kun ei ohjeessa ollut ruutupiirrosmallia, että minäkin sen osaisin. Nuo kirjoitetut ohjeet ei minulta luonnistu.

Lila kirjoitti...

Upea huivi! Varmasti saajalleen mieleinen:)
Mukavaa kesää sinulle!

Auli kirjoitti...

Onpa kaunis huivi! Kiitos vaan, minulla onnekkaalla alkoi loma tänään!

Pihlis kirjoitti...

Mahtavan näköinen huivi. Eikä yhtään tiukoille mennyt, ehei. Hyvinhän jäi aikaa, kun ei kerran tarvinnut tehdä loppuun taksissa. ;)

MariJ kirjoitti...

Kaunis huivi!

Anneli kirjoitti...

Voi että tämä huivisi on niin mahtavan kaunis !

Katju kirjoitti...

Kaunis ja varmaan mieluisa. Kyllä kelpaa kiikkustuolissa huivin kanssa istuksella....vaikka eläkäläiset ne nykyään taitaa kiireisimpiä olla.

Pirena kirjoitti...

Kiitti kommentistasi. Samaa mieltä minäkin että sen huivini neulominen ei ollut mikään ilo. Hidasta ja takkuavaa, kyllä normaalisti neulottava lanka vie voiton mennen tullen.
Sinun lahjahuivisi onkin ihan toista maata eli kaunis.