tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 23. kesäkuuta 2011

Aurinkoa kaivaten


Auringonkeltainen väri on nyt alkukesästä vetänyt puoleensa magneetin vailla. Se ei vaan ole minun värini, eikä lähipiirissä ole montakaan, joille se sopisi. Pakko on kuitenkin välillä saada aurinkoterapiaa myös käsitöiden kautta.

Toukokuussa kävin tonkimassa Lankamaailman yllätyspussi koreja ja löysin sieltä sellaisen pussin, jossa oli Rosarios Pop Corn -lankaa, vihreää Flox Magic lankaa ja kaksi kerää valkoista villalankaa. Koko kasan sain edullisemmin kuin tuon maissilangan hyllystä, joten pakkohan sitäkin oli päästä kokeilemaan.

Lanka on erittäin kauniin väristä ja sopivasti kirjavaa. Näille uusille viskoosikuiduille ominaiseen tapaan se on vähän lötköä ja säikeistä. Neuloessa pitääkin olla tarkkana, ettei jää kovin paljon säikeitä matkasta.


Malliksi kokeiluun valikoitui Cachecolar brasilialaisesta blogista. Tein näitä kaksi viime kesän KYHäilyihin, mutta en silloin  ihan ymmärtänyt ohjetta kunnolla. Löysin jossain vaiheessa toisesta blogista (jonka osoite ei tietyskikään ole tallessa) kuvalliset ohjeet, jossa asia minulle aukeni. Piti siis päästä kokeilemaan uudestaan.

Huivi on nopea neuloa ja pitsimalli mukavan yksinkertainen. Kukkaset virkataan lopuksi molempiin päihin. Lanka ja malli kohtasivat toisensa ja lopputulos on oikein hyvä. Pehmoinen ja kaulalla miellyttävä materiaali sopii hyvin tällaiseen tiukahkoon kaulahuiviin tai huivikoruun, kuten alkuperäinen nimi viittaa. Lankaa kului melkein kok kerä, pari grammaa jäi jäljelle.

Tämä on KYH#17 ja HHV11 (muistaakseni, menen jo itsekin sekaisin näissä).

Aurinkoa kaivaten...

7 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Ihanuusia lankatuttavuuksia minulle. Lanka näyttää ihanalta ja pakko se aurinko jostakin järjestää kun sitä ei taivaalla näy: ainakaan täällä!

mummeli kirjoitti...

Ihana lanka, kun tuo väriero on niin hillityn kaunis. Tuosta saa vaikka mitä nättiä. tuo tekemäsi on suloinen noine virkattujen kukkien kera.

Mammutti kirjoitti...

Soma huivi! Vähän aikaa piti tuojottaa kuvaa, että huivin systeemi aukesi hitaalle hämäläiselle. Sitten jo alkoi mieli kokeilla mallia...
Hyvää Juhannusta!

Sirpa kirjoitti...

Ihanan pirteä huivi! :)

kisa kirjoitti...

Ihanan keltainen huivi!Hauskaa Juhannusta!

Neferi kirjoitti...

Mukavan pirtsakkaa lankaa. Kivaa juhannusta :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, miten upea! Tuo kukka saa heti suupielet kääntymään ylöspäin :)

Keltainen kausi on itselläni juuri näin kesällä kovasti päällä, vaikka muuten sitä aika maltillisesti käytän. Jostain "väriterapiahöpsötyskirjasta" taisin lukea, että keltaisella on piristävä ja elinvoimaa lisäävä vaikutus ihmiseen..

Aurinkoa kesäpäiviisi!