tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Puistopuuhia


Olemme Pojan kanssa viettäneet kesälomaa läheisessä leikkipuistossa. Helsingin kaupunki ystävällisesti tarjoaa lapsille lounaan joka päivä klo 12 ja se on riittävän suuri houkutin päästä puistoon viimeistään siihen mennessä.


Lounaan jälkeen Poika saa leikkiä sydämensä kyllyydestä ja aika usein sieltä löytyy kavereitakin. Välillä löytyy seuraa myös minullekin. Varsinaista seuraa tosin on tällä viikolla pitänyt oma mummo Tyyne-patalappujen muodossa. On ihanaa istua varjossa ja virkata. Eikä tarvitse murehtia kaikkia tekemättömiä hommia, kun on tärkeää, että lapsi pääsee ulkoilemaan.

KYH#7
Tykästyin Huivihatun malliin ja päätin tehdä itsellenikin sellaisen. Langaksi valikoitui jo pari vuotta lankalaatikon pohjalla marinoitunut Filatura di Crosan Porto Cervo -lanka. Ihanan paksun rouheata täyttä puuvillaa! Koska lanka oli paljon paksumpaa kuin ohjeessa suositeltu, vähensin aloitussilmukoiden määrän 67 silmukkaan. Muitakin kerroksia tuli vähemmän kuin ohjeessa, että sain langan riittämään. 50 gramman kerästä jäi päättelyjen jälkeen jäljelle 20 cm. Aika onnistunut kulutus :-). Eikä tuo huivihattu ihan mahdottoman pahalta päässäni näyttänyt, joten laitan sen tänään päähän, kun menemme taas nauttimaan puistoilusta.

On tämä kesä vaan niin ihana!

4 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Hauskoja puistohetkiä kiva huivihattu päässä! Tuo on kyllä upeaa, että Helsinki tarjoaa lapsille lounaan.

TiiQ kirjoitti...

Oi miten mukavalta kuullostaa puistoilu ♥. Voi kunpa meilläkin kaupunki tarjoaisi lapsille lounaan edes kerran viikossa puistossa, ettei joka päivä tarttis stressata ruuanlaitosta. Onneksi penskat viihtyy lähipuistossa välillä niin, että minäkin ehdin neuloa/virkata puistonpenkillä :-D.

Neferi kirjoitti...

Juu, kyllä kesä on ihanaa ja käsityöt ulkona...

susamaria kirjoitti...

Oi miten kaipaankaan tuota puistoilua! Se oli kyllä kivaa Helsingin kesässä lasten kanssa :) Nyt kun asumme täällä maaseudulla, ei puistot oo ollenkaan sellaisia yhteisöllisiä paikkoja ja puistoruokailusta ei oo täällä kukaan kuullutkaan. Onneksi lapset viihtyy omalla pihallakin ja hyvällä tuurilla äitikin saa välillä istahtaa käsitöiden pariin.

Kiva on myös tuo toinen tekemäsi huivihattu! Mukavia ja aurinkoisia puistoilupäiviä teille!