tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 16. kesäkuuta 2011

Pieniä asioita


Onnistuneeseen KYHäilyyn kuuluu riittävä määrä nopeita töitä. Vielä parempi on, jos ne saa ympättyä johonkin toiseen tempaukseen. Tässä on 2011 Crochet Block-A-Month CAL -ryhmän toukokuun pala - I love the V-stitch. Malli ja ohje olivat aika selkeät ja palaa oli mukava virkata. Sain taas tehdä useampia reunakerroksia, jotta sain tilkusta samankokoisen kuin edellissitä. Lankana taas Seiska Veikka (48 g) ja koukku 4,0mm. Tammi- ja helmikuun tilkut ovat piiloutuneet johonkin. Toivottavasti tulevat esiin ennen vuoden loppua..


Kesäkuun pala on puolestaan The Efflorescent Window (Ravelryssä). Tämä ei sitten mennytkään ihan heittämällä. Keskiosa meni suhteellisen mukavasti, mutta reunassa tuntuu olevan liian vähän silmukoita suhteessa keskustaan. Mietin muutamaan otteeseen puranko ja aloitan alusta, mutta en vielä ainakaan ryhtynyt siihen hommaan. Voi olla, että täytyy kuitenkin purkaa, kun työ vetää pontevan höyrytyksenkin jälkeen pussille. Välillä tuntuu, etten saa koskaan oikean näköistä tulosta suoraan näistä amerikalaisista ohjeista. Ne virkataan usein paljon paksummasta langasta, mutta en tiedä onko siitäkään selitykseksi. Välillä en oikein ymmärrä kirjallisia ohjeita ja joudun sen vuoksi purkuhommiin. Kaavioihin en ole näissä ohjeissa vielä törmännyt ja kuvatkin ovat usein aika heikkolaatuisia. Onneksi ryhmän keskustelussa on usein kuvia valmiista töistä, joissa yksityiskohdat näkyvät paremmin.

Tätä virkatessa tuli opeteltua yksi uusi asia eli valepylväs, jolla aloitetaan uusi kerros ketjusilmukkaketjun sijaan. You tubesta löytyy video, jossa tämä ihmeellisyys näytetään. En tosin käyttänyt tuota klemmaria apuna. Siitä olisi tosin saattanut olla hyötyä, kun en saanut valpylväistäni erottumattomia kuitenkaan. Pylväsryhmiin jaksoin tuon vielä väkertää, mutta kuten kuvasta näkyy, en jaksanut sitä reunakerroksissa käyttää. Ohjeessa kiellettiin laittamasta kerroksen vaihtumiskohtaa kulmaan, mutta sinne taidan sen seuraavaksi lykätä, ettei erotu ihan noin selvästi.

Lankana tässäkin Seiska Veikka 4,0 mm koukulla ja lankaa kului 49 grammaa. Reunakerroksia on taas enemmän kuin ohjeessa ja piristykseksi virkkasin sinne noita erivärisiä kerroksia kiinteillä silmukoilla.


Pienen pienen (syto)myssyn inspiraationa oli Shell Brimmed Cloche. Lankaa oli liian vähän aikuisten kokoon, joten sovelsin koon langan mukaan. Malli on kiva ja haluaisi kokeilla, onko tämäkään malli omaan päähäni sopiva. Äkkiseltään en kuitenkaan löytänyt kotoa sopivaa lankaa riittävää määrää, joten kokeilu siirtyy tuonnemmaksi. Tässä myssyssä lankana on Gründl:n Sunshine (100% puuvilla)., joka on pehmeää ja kuohkeaa ja sopii sen vuoksi hyvin sytomyssyihin. Lankaa oli löyhästä olemuksestaan huolimatta mukavaa virkata ja 50 gramman kerästä jäi pari metriä jäljelle.

Kiitokset kannustavista kommenteistanne edelliseen postaukseeni. Olen joskus myynyt käsitöitäni myyjäisissä ja olen torillakin ollut. Huomasin kuitenkin, että myyjäisiin osallistumisesta tuli stressiä ja päätin lopettaa sen homman. Tilaustöitäkin olen jonkin verran tehnyt, mutta saan niistäkin paineita. En koskaan tiedä, mistä asiasta innostun ja miten pitkään innostus jatkuu :-) Kyllä nämä työni ovat tähän mennessä paikkansa löytäneet :-)

9 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Hyvän näköisiä neliöitä..

Sama juttu täällä, innostus voi nousta ja laskea nopsaan tahtiin :)

kisa kirjoitti...

Kivan kesäisen värisiä neliöitä :)Sama juttu täällä tuon innostumisen kanssa.

Sirpa kirjoitti...

Hienoja neliöitä! Ja tuo pikkupipo...

Auli kirjoitti...

Joo, kaikki sopimukset ja lupaukset kahlitsevat innostusta. Minäkin teen tosi harvoin kenellekään mitään tilauksesta ja myyn harvoin käsitöitäni.

TiiQ kirjoitti...

Voi vitsi, taas opin uutta, en ollut ikänä nähnyt tuollaista valepylvästä. Tarvii ehdottomasti kokeilla! Joo, ja pakot on syvältä ja poikittain, tappaa käsityöinnon tosi tehokkaasti.

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Pieni on kaunista <3

Anneli kirjoitti...

Voi että on kauniita virkattuja paloja !
Noistahan olisi moneen paikkaa... alkoi raksutaa :)))

Lila kirjoitti...

Kauniita neliöitä:)

Nina kirjoitti...

Innostavan näköisiä nuo neliösi =)
Totta,stressiä taitaa vaan myymis ja tilaustyöt aiheuttaa,menee helposti ilo käsitöistä.En ole myynyt enkä tehnyt tilauksesta mitään moniin vuosiin,enkä aio tehdäkkään =)
Mukavaa viikonloppua sinulle!