tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Palapeliä


Nämä palat ovat menossa useamman ihmisen yhteisprojektiin. Varmuuden vuoksi en kerro asiasta vielä yhtään enempää :-) Haasteellisinta koko hommassa oli saada tilkuista edes sinne päin oikean kokoisia (15 cm X 15 cm).Ehdoton lempparini on tuo hirsimökki, kun tuota tilkkuiluakin ainakin teoriassa harrastan. Tällä tekniikalla saisi aika kivat sohvatyynytkin aikaan. Lankana on SeiskaVeikan jämiä 63 gramman edestä.

Suurin työ oli taas päättelemisessä. Vinkkaapa, jos tiedät jotain hyviä sivustoja tai muita ohjeita, joissa kerrotaan, miten päättelyt tehdään a) siististi, b) helposti ja c) nopeasti.


Osallistun myös Ravelryssä koko vuoden kestävään peittoblokkien yhteisvirkkaukseen. Uusi blokki ilmestyy aina jokaisen kuun alussa ja yllätys on, millainen peitosta sitten lopulta tulee. Olen valinnut paloihin muutaman värin, joilla sitten yritän saada koko peiton tehtyä. Nämä palat olen myös virkannutSeiskaVeikan jämistä.


Maaliskuun blokki oli SmoothFox's Starburst Flower Square. Kiva malli, jota oli kiva virkata. Lopputulokseenkin olen erittäin tyytyväinen. Tällä mallilla voisi virkata vaikka kokoainen peiton. Lankaa kului 48 grammaa.


Huhtikuun blokki oli Lace Petals Square. Tämä puolestaan aiheutti hieman päänvaivaa lähinnä sen takia, etten ole tottunut kirjoitettuihin ohjeisiin varsinkaan englanniksi. Ravelryssä on onneksi tälle peittoprojketille oma ryhmänsä, josta siten löytyi apua kuvallisessa muodossa. Lankaa kului 53 grammaa.

Olen onnistunut piilottamaan tammikuun ja helmikuun blokit, niin en pääse vertailemaan näiden kokoja keskenään. Toivottavasti saan nämä joulukuussa sovitettua kaikki yhteen. Onneksi neliöitä on helppo suurentaa. Lopullinen peiton sijoituskohdekin on vielä mietinnässä. Olen pohtinut, että tämä voisi olla kiva autopeittona. Ajatuksissa on kuitenkin, että tämä jäisi itselle tai ainakin tähän talouteen (Pojalla on taipumus omia kaikenlaisia asioita).

15 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Ihania varsinkin nuo virkatut tilkut! :)

Sari kirjoitti...

Smooth Foxilla on ollut useampiakin mielenkiintoisia virkattuja ohjeita. Kauniita neliöitä olet aikaansaanut. Värit sopivat tosi hyvin yhteen!

Mammutti kirjoitti...

Minä päättelen nykyään samantien neulomalla. Domino-peitossakaan ei jäänyt kuin yksi pää neulalla pääteältäväksi. Tavan opettelin Kaffe Fassetin kirjasta. Olen huono selittämään, joten en tässä yritä edes...
Kauniita tilkkuja!

Auli kirjoitti...

Ihana idea noissa virkatuissa tilkuissa. Tuollaiseen olisin voinut mennä itsekin mukaan!

Mallaviri kirjoitti...

On muuten tosi kivoja neliöitä, ja värit ihan nappiin!

Ilosilmukka kirjoitti...

Onpa sulla työn alla kauniin värinen peitto! Varsinkin näin talven jälkeen värit tekevät hyvää.

Neferi kirjoitti...

Tosi kivoja tilkkuja :).

Kaffe Fassettin kirjasta Neuleita lapsille ja aikuisille löytyy ainakin neulomalla päättelyn tekniikka.

Sirpa kirjoitti...

Ihania noi virkatut palaset! Niin herkullisen värisiä! :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita paloja.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania nuo sateenkaari-neliöt!
Väkisinkin nauratti tuo a)b)c). Kolmasluokkalaisella oppilaallani nimittäin oli siihen nerokas ratkaisu: leikkasi langanlopun kokonaan pois. Ja seurauksena oli tietenkin se, että koko virkkaustyö purkautui :D

Lila kirjoitti...

Kauniita tilkkuja:)

Mennään sinun tahdillasi, ilmoittele kun saat sukat valmiiksi, niin sovitaan sitten treffit. Ajattelin ostaa pakettiin mukaan Fazerin sinisen suklaalevyn, mitä luulet tykkäisikö saaja?

Mukavaa loppu viikkoa ja vappua sinulle!

alarwyn kirjoitti...

Siististä ja nopeasta en tiedä, mutta helposti langat saa pääteltyä kasaamalla pinon pääteltävää mulle. Meillä on Marikan ja Lappis-Lauran kanssa jo pidempään ollut sellainen diili, että ne pitää mua ruoassa ja suklaassa, ja mä päättelen niiden käsitöitä. :D

Tintti kirjoitti...

Kiitos kaikillle. Minäkin odotan innolla, millainen peitosta lopulta tulee.

Mammutti: Mulla on yksi Fassetin kirja, pitääkin tutkia sitä tarkemmin.

Neferi: Se ei tosin ole tuo.

Auli: Mukaan ehtii varmasti vieläkin. Tässä on 2/3 vuodesta vielä jäljellä.

Alarwyn: Mä muistan tuon, kun tuut seuraavan kerran käymään :-).

Anama kirjoitti...

Oi, miten kauniita tilkkuja! Ja kaikkea muutakin kaunista näyttä blogistasi löytyvän. Pitääpä kurkkia tarkemmin...

Pihlis kirjoitti...

Kaikkea ihanaa on blogisi pullollaan. Tämä löytyy suosikeistani, itse olen kaiken saralla alkuräpeltäjä vasta, mutta intoa on sitäkin enemmän. Ja tekemällähän se taito karttuu.