tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 30. kesäkuuta 2011

Suojaa


Kesällä tarvitaan kaikenlaisia suojia, auringonsuojaa, sateensuojaakin välillä. Mökillä ulkona syödessä kaipaa myöskin ötökkäsuojaa, ettei ruoasta löydy ylimääräistä proteiiniannosta.


Mehukannun suoja on virkattu sekalaisista langoista on virkattu Daisy options -mallilla. Lisäsin vain viimeiselle kerrokselle lasihelmiä painoksi. Malli oli helppo ja kiva virkata. Koko oli juuri sopiva mehukannuumme ja nyt ei ole niin väliksi, jos sen unohtaa vähän pidemmäksi aikaa pöydälle.


Äitini on hyvin tarkka kattauksistaan myös mökkiolosuhteissa. Siksi silmääni särähtikin hänen tapansa laittaa kattilankansi salaattikulhon päälle salaatin odotellessa muun ruoan valmistumista. Pitihän kulhollekin saada kauniimpi suoja. Sovelsin hieman tuota Daisy options -mallia tekemällä keskustasta suuremman ja lehdyköistä pidemmät. Ketjusilmukkakaariakin tuli reilusti enemmän.


Kyllä se vain niin on, että pingotus on se, joka työt viimeistelee. Ennen pingotusta reunat liekottivat ja menivät aalloille. Julman pingotuksen jälkeen liinan läpimitta kasvoi useamman sentin ja reunojen liekotus oli tiessään. Kokokin on juuri sopiva suurimpaan salaatikulhoon, vaikkei sitä olisi ennen pingotusta uskonut.

Mutta tämä on ainoa sallittu pingotustapa näin kesällä. Muuten pitää vain nauttia vapaudesta ja ihanista ilmoista, lämpimästä vedestä ja laineiden liplatuksesta :-).

Pienempi ötökkäsuoja on KYH#23 ja suuremi KyJy#2. Pitääkin yrittää saada jossain vaiheessa kirjoitettua tuo KyJy-listakin itselle muistiin. En oikein osaa aloittaa KyJy-töitä, kun on vielä monta KYHiä kesken. Ne onneksi valmistuvat tässä vähitellen ja KyJyjä on vielä aikaa miettiä.

13 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Hieno suoja! Ihana idea!

Neferi kirjoitti...

Hieno idis, pitääpä laittaa muistiin..

Auli kirjoitti...

Tuo onkin hieno idea. Ja pitsiliinan vois tärkätä myös kulhon muotoon niin olisi hyvä ötökkäsuojus vaikkapa kahvipöydässä

Lila kirjoitti...

Loistava idea!

Villanne kirjoitti...

Hieno idea!

Sirpa kirjoitti...

Mahtava idea ja hieno oteutus! Kaunis!

Pinni kirjoitti...

Ihana idea. :) Pitänee lähteä pitsiliinoja metsästämään.. taas.

Sari kirjoitti...

Todella käyttökelpoinen ja kaunis idea!! ..mistä sinulla noita aina oikein riittääkin??

Anonyymi kirjoitti...

Käsityönopettaja on samaa mieltä: vasta pingotus tekee neuleen! ;) Kaverini aina pyörittelevät silmiään, kun saarnaan siitä, miten kaikki työt pitää ehdottomasti "pingotella"..

kisa kirjoitti...

Kauniita!Tämä idea täytyykin laittaa muistiin.

Nélia kirjoitti...

Muito bonito e as cores muito frescas.São as minhas preferidas para o verão.Parabéns pelo bom gosto!
bom domingo!
bjs
Nélia

ArualMaria kirjoitti...

Aika hyvä idea, kesällä kun ötököitä riittää!

tia kirjoitti...

Ihanan kesäiset suojat, noilla olisi käyttöä.