tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

perjantai 6. tammikuuta 2012

Pääasioita


Vuosi on alkanut päähineiden parissa. Olen monesti voivotellut sitä, että en tahdo oikein löytää itselleni sopivaa hatun/myssyn mallia. Tässä viimeisin yritykseni. En ole ihan varma, mitä tästä ehdokkaasta ajattelen, mutta koekäyttöön pääseen kuitenkin.


Malli on Double Crossed (ravel-link) ja lankana suloisen pehmeä Rowanin Lima. Malliin olisi sopinut ehkä paremmin joku tiukkarakenteisempi lanka, niin kuviot olisivat tulleet paremmin esille. Myssy tuntuu kuitenkin ihanan pehmoiselta ja lämpöiseltä päässä ja se on pääasia. Olisi ilmeisesti pitänyt tehdä resori vieläkin pienemmillä puikoilla (resori 4,5 mm, muu 5,5, mm), jotta se olisi riittävän tiukka. Nyt tuntuu myssy vähän valahtavan silmille. Lankaa tosin jäi jäljelle, joten voisin yrittää viritellä tuohon jotain kiristyssysteemiä.


Halusin saada myssystä mahdollisimman laajan, joten kastelin sen ja pingotin kattilan kannen päälle (kun kaikki lauttaset olivat liian pieniä). Hetken aikaa pyörin ympyrää ja mietin, mihin saisin sen laitettua kuivumaan. Sitten keksin ripustaa sen roikkumaan, kun kannessa on sopivasti tuo kahva. Tällainen ufo meillä keikkui sitten kylppärissä.


Onnistuneempi myssykokelas on tämä hyvän ystäväni virkkaama baskeri. Lanka on riittävän jäykkää, joten se ei löpsähdä samoin kuin tuo omani. Tämä myssy lämmittääkin enemmän, kun se on jonkun muun varta vasten minulle tekemä. Kiitos Ketturouva!

Puikoilla on tällä hetkellä yllättäen lisää pipoja. Niistä lisää lähipäivinä. Otan myös ilolla vastaan ehdotuksia hyvistä hattu- ja baskerimalleista. Mikään kovin tiukkapippoinen ei minulle kuitenkaan sovi.

11 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Nättejä molemmat ja ihailtavaa lentävälautasinnovaatiota :D.

Auli kirjoitti...

Hieno ! Ja hieno kattilankansi vinkki, voisit pistää niksipirkkaan!

KristiinaS kirjoitti...

Taas on kivat kuvat! Eikä päähineissäkään mitään vikaa ole.
Ja Aulihan sen keksi: Niksipirkkaan vaan. Siitä saa hyvän lankarahan jos tärppää. Viel parempi ois tietysti jos sukkahousuja vois tolleen kuivata:) :)

Knittyssä on ollu kivoja päähineitä mutt en nyt just muista olisko sulle sopivaa mutta sielthän ne löytyy.

Oranssi kirjoitti...

Erilainen olis Rikke hat. Sitä meinaan itse pian kokeilla, kun on kans päähineongelmaa.

http://happyknits.com/blog/free-pattern-rikke-hat/

Itselläni ei onnistunut, mutta Escargot olisi hattumainen.

http://knitty.com/ISSUEwbis11/PATTescargot.php

Anonyymi kirjoitti...

Molemmat myssyt ovat ihan sopivan näköisiä. Punainen väri tietysti miellyttää minun silmiäni enemmän.
totesi äitimuori

Sude kirjoitti...

Minä kyllä tykkään, että tuo sinun tekemäsi käy paremmin sinulle. Siinä on "sitä jotain".
Itselläni on sama ongelma, että mitkään pipot ei vain sovi. Täytyy kytätä minkälaisia ehdotuksia sinä saat, jos niistä löytyis vaikka minullekin sopiva malli :)

miutsi kirjoitti...

Mulla on kanssa ongelmana noi pipot. Ei istu päähän, ei. Ravelryssä törmäsin Capucineen, jota ajattelin kokeilla. Näyttää ainakin sellaselta joka vois istuu munkin päähän.

Mari kirjoitti...

Hauskoja ja nättejä ovat molemmat. Tosi kaunis on mielestäni tuo ensimmäinen, joten saatan painua ohjeenhakuun aika pian :)

Irmeli kirjoitti...

Hauskoja päähineitä! Ja tuo kattilankansi viritys on tosi hyvä.

nätti rätti kirjoitti...

tuo alimmainen.... ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on niin suuri voimavara, että annat ja annat sen pois ilmaiseksi. Nautin nähdä sivustot, jotka ymmärtävät arvo antaa prime voimavara ilmaiseksi. Olen todella rakasti lukeminen viestiäsi. Kiitos!