tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Mistä näitä pipoja oikein tulee?


Tammikuu on pipokuu - ainakin minulla. Tällä kertaa vuorossa oli kertakaikkisen ihana FALLenLEAVES-pipo (ravel-link). Suomenkielisen ohjeen saa Joensuun Käsityövakasta, kun ostaa langat hattuun. Suosittelen tätä ohjetta lämpimästi.


Omista varastoista ei löytynyt sopivaa lankaa ja halusin tällä kertaa tehdä mahdollisimman tarkasti ohjeen mukaan. Läksin etsimään ohjeen lankaa eli Rowanin Felted tweediä (175 m / 50 g). Tikatan Rowan-valikoimista ei sitä löytynyt, enkä viitsinyt lähteä kaupungille. Siispä ryhdyin miettimään muita vaihtoehtoja. Tikatassa ainoa jokseenkin samaan metrimäärään yltävä lanka oli Sandnesgarnin Sisu (160 m / 50 g). Tulipa sitäkin kokeiltua. Ihan mukava peruslanka, mutta ei herättänyt suuria tunteita. Ohjeen tiheydellä sain omaan päähäni sopivan pipon 56 cm -ohjeella. Neuloin puoli mallikertaa lisää pituutta, sillä halusin käyttää langan mahdollisimman tarkkaan (jäljelle jäi 3 g).


Katsastin myös Villavyyhdin valikoiman ja sieltä löytyi täsmälleen oikean vahvuista lankaa - Elsebeth Lavoldin Silky wool. Lanka on ylellinen yhdistelmä villaa (65%) ja silkkiä (35%). Lanka on myös tweedmäistä ja sopii malliin paremmin kuin sileä Sisu. Hankalin vaihe koko prosessissa oli saada lanka kerittyä. En tiedä, miten onnistuinkaan sotkemaan vyyhdin ja kerimiseen menikin tuplasti aikaa normaaliin verrattuna. Aluksi minua myös häiritsi silkin haju, mutta siihenkin tottui vähitellen. Lanka oli nahkeampaa neulottavaa kuin Sisu, mutta pidän tästä versiosta itse enemmän. Uskalsin osta vain yhden vyyhdin ja siitä jäi samaiset 3 grammaa jäljelle.


Pitsikuvio on kaunis ja helposti muistettava. Muistin toista pipoa tehdessäni kuvion ulkoa ja neulominen onnistui neuletapaamisessakin. Malli on nerokkaan kaunis. Pidän erityisesti siitä, että lehtiruodit alkavat jo joustinreunassa ja jatkuvat keskikavennuksiin asti. Pipo on erityisen kaunis ylhäältä katsottuna. Onneksi olen lyhyt, joten joku saattaa jossain tilanteesta päästä nauttimaan tästä näkymästä. Eiköhän näitä lehtiä tipu täällä myöhemminkin :-)

Ja arvatkaa, mitä on tälläkin hetkellä kesken?

12 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kesken on . . ans ku arvaan . . pipo!?

kisa kirjoitti...

Kauniita pipoja ja kaunis malli. Ja kesken on varmaan pipo :)

Neulisti kirjoitti...

Kaunista jälkeä. :)

Anonyymi kirjoitti...

HIENOT PIPOT!
T.äitimuori

Altocumulus kirjoitti...

Kaunis! Minua miellyttää myös tuollainen suunnittelu, jossa kuvio jatkuu loogisesti loppuun asti. Joskus on kätevää olla lyhyt, olen huomannut saman itsekin. ;)

Enya kirjoitti...

Kaunis pipomalli. Tuon voisin toteuttaa itsekin 12 pipoa 2012 -projektissa! Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

jansku kirjoitti...

on kyllä tosi kaunis malli pipoissa :)
oon itse myös ajatellut samaa , miten käy jos ei olekkaan lankaa kotona ???

susamaria kirjoitti...

Erittäin kaunis pipomalli! Vau!

Neferi kirjoitti...

Tosi nätti mallineule ja kivat värit näissä.

Mammutti kirjoitti...

Kaunis pipo!
Kyllä on pipottanut ja sytomyssyttänyt täälläkin vuoden alku. Mut kivahan se on kun johonkin innostuu...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pipo. Minä olen noihin lehtikuvioihin niin ihastunut, voisin neuloa niitä kaikkeen mahdolliseen.

Nélia Botelho kirjoitti...

Lindíssima!
Abraço
Nélia