tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 24. lokakuuta 2011

Omia värejä


Massailukokeilut jatkuvat. Anu on hurahtanut ihan täysin ja etsinyt netistä mitä erilaisempia ohjeita ja malleja kokeiltavaksemme. Hän onkin tehnyt pötkön jos toisenkin, toinen toistaan kauniimman. Näissä napeissä näet ensimmäisen millefiori-kokeiluni. En olisi osannut sitä tehdä ilman vierestä kuuluvia suullisia ohjeita. Mutta täytyy  myöntää, että olen aika tyytyväinen tekemääni kuvioon. Leikkasin pötköstä ohuita kiekkoja, jotka kaulitsin turkoosille pohjalle. Ensin otin siitä isoja neliskanttisia nappeja...


... ja sen jälkeen pieniä pyöreitä nappeja. Syystä tai toisesta Google ystävällisesti kääntää puutteellisella kielitaidollaan ohjetekstit valmiiksi. On siinä sitten miettimistä, kun  kesken massailuohjeiden alkavat viikunat vilahdella (fig 1, fig 2 jne...). Onneksi ohjekuvat ovat aika selkeitä. Valitettavasti en löytänyt Anun printtaamaa ohjetta, mutta tämä Pioni on aika lähellä samaa (tosin loppuvaiheet tein yksinkertaisemmin).


Loput riekaleet pyörittelin varovaisesti pötköksi ja veivasin pastakoneen läpi (kiitokset Anun anopille). Värit säilyivät aikalailla ominaan, mutta kuvio muuttui aika tavalla. Pieniä nappeja tuli näistäkin.


Nämä napit sain, kun pyörittelin millefioripötkön päät palloiksi ja lytistin ne tasaisiksi. Näissä ei ole yhtään hopeaa. Värit muutuivat uunissa kirkkaammiksi ja valovoimaisemmiksi. Varsin hopea ja kulta saavat huimaa hehkui paistamisesta.


Samaan aikaan poika kinusi Anulta pötkön päitä omien massojensa jatkoksi ja teki mielikuvitushahmoja. Kunpa pääsisin itse yhtä vapautuneeseen tunnelmaan ja väri-iloitteluun. Näistä näet, miten hienoja millefioripötköjä Anu on saanut aikaan. Pitää jossain vaiheessa ottaa hänen napeistaan kuvia, kun ovat monin verroin hienompia kuin omani. Seuraavaksi otan työn alle punaista ja keltaista ja ehkä vähän kultaa....

14 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kauniita! Milloinkohan olisi aikaa kokeilla...?

Lila kirjoitti...

Upeita! Saat opettaa minulle jossain vaiheessa :)

Mammutti kirjoitti...

Mahtavan näköisiä!
Tuo pikkumusta-lakku vei sydämeni, aivan ihana!

Simpura kirjoitti...

Upeita!

KristiinaS kirjoitti...

Kauniita on, mutta kohta te hukutte niihin.
Just tuolleen "vähän vaan teen" alkoi Sannan koru-ura ja nyt tekee sitä päätyökseen. Elvari-blogista näkee missä se on markkinoilla tms.
Ja täss on sen e-kauppa
http://elvarikorut.punomo.fi/

Sude kirjoitti...

Jopas ovatkin hienoja.

Lyyti kirjoitti...

Todella ihania, varsinkin nelikulmaiset turkoosit! :)

Red Dragon kirjoitti...

wow! ja itse tekemiä. Ihania!

Hepsi kirjoitti...

Ihania nappeja!

Hepsi kirjoitti...

Ei vieny värttinä koko kättä, ei ensinkään. Kovin helpolta homma tuntui, mutta vaikeaa oli saada kunnon lankaa aikaiseksi. EI taida olla mun alaa... =)

stiina kirjoitti...

Uusi lukija ilmoittautuu! :)
Voi vitsi, tällaiset postaukset vain lisäävät massakokeiluinnostustani. En ole kertaakaan kokeillut moisilla leikkimistä, mutta ei ole kaukana senkään tapahtuminen....

Neferi kirjoitti...

vautsis, nuo turkoosit ovat ihan huippuja....pakko jossain välissä hakea aineita ja opetella...

Mallaviri kirjoitti...

Vau, mitä nappeja! Nuo millefiori-tyyppiset on ihan lemppareita!

Aarnilintu kirjoitti...

Vau! En ole aikaisemmi tällaisiin törmännytkään. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, tuommosia olis hauska kokeilla ja niillä saa taatusti vaatteisiin persoonallisen ilmeen.