tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 18. lokakuuta 2011

Lanka tulee langan luo


Eipä hyvin suju tämä minun muka langanoston hillitsemisprojekti :-). Kesällä innostuin Lai-La-Lai-Yarnsin 4H -klubista ja tilasin ylläripaketin. Paketti oli tullut lomareissun aikana ja eilen kävin hakemassa sen postista. Hieman jännitti paketin avaaminen, kun tarkkoja väritietoja ei ollut etukäteen saatavilla. Jotain toiveita sai kyllä esittää. Ensimmäisenä paketista kurkisti tuo pinkki lanka, seuraavana sieltä kuoriutui oranssi ja viimeisenä ruskea-turkoosi. Hieman tuo ruskea pisti nikottelemaan, mutta se on luonnossa todella kaunis (laittakaa rasrti seinään!). En tosin osaa ajatella, että tekisin siitä itselleni mitään, mutta ihanan kirkasta turkoosi on riittävästi, jotta saan sen neulottua. Kovasti se alkoi huhuilla haluavansa pieneksi nutuksi ystävän tyttären kohta syntyvälle vauvalle. Voiko pienelle vauvalle laittaa ruskeaa?


Reissussa ollessa tutkailin kirjakauppojen käsityöhyllyt ja lehtipisteiden valikoiman tarkkaan. Kirjoja ei kannattanut lähteä raahaamaan, kun tulevat edullisemmin suoraan kotiin kannettuna. Muutamia lehtiä ostin, kun niiden hinta kotimaassa on paljon korkeampi. Quilting Arts -lehti on aina inspiroinut  minua, vaikken ole tainnut yhtään sen ohjetta toteuttaa. Siinä esiteltävät työs ovat vaan niin kauniita ja hieman erikoisempia.


Mollie makes -lehti oli minulle uusi tuttavuus ja ihastuin sen ulkoasuun. Sen mukana tuli pieni materiaalipaketti kehyskyukkaron tekemiseen. Useimmissa lehdissä oli mukana jonkinlainen kylkiäinen, mutta useimmat niistä olivat sellaisia, etten niitä halunnut :-)


Myös Crochet Gift List oli minulle uusi tuttavuus. Siinä oli paljon erilaisia virkattuja leluja ja maskotteja. Pienen merentutkijan äitiä viehättivät erityisesti virkattu mustekala ja taskurapumatto. Harvoin näistä lehdistä tulee oikeasti mitään tehtyä, mutta niitä on aina mukana matkoilta ostaa ja sellailla. Voihan käsitöistä nauttia ihan vain kuvinakin.

9 kommenttia:

Katjuksa kirjoitti...

Kyllä vauvalle voi ruskeaa neuloa, minä ainakin olisin omilleni ottanut ruskeaa mieluummin kuin pastelleja, joita sattumoisin kaikki toi... Ihania lehtiä, olen samaa mieltä että käsitöistä voi nauttia kuvinakin, aina ei tarvitse itse kaikkea toteuttaa.

Sude kirjoitti...

Tuo virkkauslehti olisi ihana päästä selailemaan. Piparkakkumökki iski heti silmää minulle. Niin, sitä ruskeaa vauvalle....hmmm...ehkä kannattaa ensin vähän urkkia,mitä tuleva äiti siitä väristä ajattelee. Minä olen nähnyt vastasyntyneen, joka puettiin kokonaan mustiin ja minua se ei ainakaan säväyttänyt kovin myönteisesti, mutta ehkä minä vaan olen niin vanhanaikainen :)

Lila kirjoitti...

Minäkin sanon, että hyvin voi ruskeaa vauvalle neuloa :) Minusta tuo väriyhdistelmä on i h a n a <3 Että jos vauvale ei kelpaa, niin minulle voit neuloa jotain siitä ;)
Kivoja lehtiä olet ostanut :)
Mukavaa keskiviikkoa!

susamaria kirjoitti...

Kyllä vauvalle voi ruskeaa neuloa! Minä tykkään ainakin käyttää ruskeaa pienellä poikasellamme ja juuri hänelle neuloinkin ruskean myssyn. Ruskeaa on sitä paitsi kiva ja helppo yhdistää muihin väreihin.

TiiQ kirjoitti...

Ruskea on ihana väri ♥ ja sopii ihan kaikille. Turkoosi-ruskea kuullostaa tosi kauniille yhdistelmälle, eli siitä vaan vauvannuttua neulomaan! Noista kolmesta Laikavyyhdistä juuri tuo ruskea-turkooosi olisi ollut mun värisin ;-).

Pia kirjoitti...

Osuvasti sanottu, että käsitöitä on kiva myös katsella! Olen samaa mieltä!

KristiinaS kirjoitti...

Juu, ruskeaa reippaasti vaan puikoille pikkuiselle.
Mutt eihän noi muutkaan ole oikein sun värejä?
Kivat lehdet.
Sököön lauantaina?

Anneli kirjoitti...

Voi mitä ihanuus lankoja.
Ja ihan yllätyin, kun luulin itse keksineeni uuden idean. Eli virkkaamalla tehdyn piparkakkutalon. Olen nimittäin sellaista väkertämässä. Mutta tuossahan sellainen on :))

Lyyti kirjoitti...

Kyllä, olen ihan samaa mieltä, että käsityöharratukseen liittyy myös alan lehtien ostelu, selailu ja kuvien ihailu! :) Kun sitten jossain vaiheessa ei saa lehdestä mitään irti, niin vaihtaa kaverin kanssa ja taas on uutta katseltavaa.

Ruskea -turkoosi sopii vauvalle oikein hyvin. :)