tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Satoa


Minäkin pääsin viimein sienimetsään täällä kotinurkilla. Pidän sienestämisestä, mutta en ole oikein yksin osannut lähteä hyviä sienimaastoja etsimään. Viime viikolla asia tuli töissä puheeksi ja sienestävä työkaveri lupasi viedä metsään.


Täytyy sanoa, että syysaamuna metsä on parhaimmillaan. Ihanan viileä ilma, heleä auringonpaiste eikä hyttysen hyttystä näkösällä. Aurinko siivilöityi kauniisti puiden lävitse ja sammal oli hehkuvan vihreää. Muutama sienikin löytyi. Välillä tosin oli vaikeuksia nähdä niitä, kun unohdin aurinkolasit päähän ja ilman laseja en näe senkään vertaa. Onneksi sienestyskaverit olivat mukavia ja välillä oikein osoittivat hyviä paikkoja, suurimman osan löysin kuitenkin ihan itse. Ihanaa oli ja mieli oikein lepäsi metsän siimeksessä.


Pientä satoa olen saanut kerättyä myös Perunalaariin. Malli on tuttu junasukat, lankana Fabel, jota kului 26 grammaa. Sukkasadon tavoitteeni oli neuloa vähintään yksi pari sukkia ja tässä ne nyt ovat. Toiset ovat jo puikoilla, mutta katsotaan valmistuvatko ennen kuun loppua. Kaikenlaista muutakin on kesken ja tällä hetkellä muut neuleet kuin sukat innostavat enemmän.

Aurinkoista lokakuuta kaikille!

7 kommenttia:

whiteandblue kirjoitti...

Voi, ja vielä suppiksia löysit! Täällä Oulun seudulla tuo herkku taitaa löytyä parhaiten Kauppahallista - sinne siis ensi viikolla suuntaa hän :) Mukavaa lokakuuta myös!

Anonyymi kirjoitti...

Luonnossa on mukavaa! Ei siis ihme, että olen hurahtanut retkeilyyn :)

Anonyymi kirjoitti...

Edellisestä unohtui allekirjoitus:

siis -maria-

Mammutti kirjoitti...

Kyllä on ollut ihana sienisyksy. Olen päivittäin tehnyt reissun mettään ja suppiksia poiminut urakalla, vaan ei ne poimimalla lopu.
Kaunista, kuulasta lokakuuta Sinulle!

Μάνια kirjoitti...

Thank you for visiting my blog. I follow yours because it is very nice!!Good afternoon from Greece!!

KristiinaS kirjoitti...

No nyt viimeistään sait sisällesi tiedon ja tunteen siitä, miksi mä en olis halunnut saaresta pois vielä kun olis voinu nauttia syysmetsästä ja kerätä suppiloita ja torvareita yms. Nautintoa aamusta iltaan.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa satoa olet saanut. Ihanat myös nuo pikkusukat.