tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 29. lokakuuta 2011

Väärä vastaus


Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille -kirjassa vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen on 42. Minä sain vataukseksi 39 eli vähän vajaaksi jäi. Osasin tosin jotain tällaista odottaa jo aloittaessani, mutta en antanut sen häiritä.


Kyse on siis Martina Behmin Hitchhiker-huivista (ravel-link). Monet ovat tämän neuloneet, mutta minulla se on antanut odottaa itseään. Syyskuussa ostamani Jitterbug alkoi vaan lankakorista huudella haluavansa Liftariksi. Pakkohan sen vaatimuksiin oli suostua :-)


Viime viikolla sain viimein hommattua itselleni PayPal-tilin ja laitettua sinne rahaakin. Ensimmäisenä ostin ohjeen tähän huiviin (ja samalla kolmeen muuhunkin, kun tulivat samassa paketissa edullisemmin). Tämä on oikea pikamalli. Aloitin torstaina päivällä ja päättelin viimeisen silmukan viime yönä puolen yön jälkeen.  Ihanan helppo, mutta samalla koukuttava malli. Olisin voinut neuloa pidemmänkin huivin, mutta lanka riitti tähän. Lankaa jäin jäljelle huimat 35 cm ja päättelykerroksella jännitin, riittääkö lanka. Huiviin tuli 39 hammasta (ohjeessa 42) ja lankaa meni 100 grammaa. Neuloin huivin 3,5 mm:n puikoilla ja huivista tuli mukavan napakka.


Malli sopii erittäin hyvin kirjaville sukkalangoille ja tuo ainakin tämän Jitterbugin parhaat puolet esiin. En tiedä, miksi olen vuosikausia hyljeksinyt aina oikein -neulepintaa. Olikohan nuorempana tarve osoittaa osaavansa muutakin kuin pelkän oikean silmukan. Nyt tuo aina  oikein -pinta näyttää niin kauniilta ja mielenkiintoiselta. Kaiken lisäksi se on hyvin käytännöllinen, kun huivin voi heittää kaulaansa ihan kummin päin vaan.

Pitkästä aikaa saan jotain valmista Hulluun HuiviVuoteen ja tämä on HHV #16. Nyt huivituttaa ihan hirvittävästi, joten huiveja tulee varmaan lisää.

Kiitokset kaikista ihanista kommenteistanne Helmikuun Ladylleni!

7 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Kaunis! Minäkin olen vasta vähitellen tajunnut kuinka kaunista aina oikein-neulos on.

Neferi kirjoitti...

Yksinkertaisen nätti :)

TiiQ kirjoitti...

On se kaunis. Pitääköhän minunkin hommata tuo ohje, vaikka minäkin olen hyljeksinyt aina oikein -neulepintaa. Mutta kerrankos sitä vanhakin koira oppii uusille tavoille...

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi on ja tuo värihän iskee meikeläiseen täysillä!

Sulotar kirjoitti...

Ihana tuo huivi ja todella hyvän värinen lanka...

Auli kirjoitti...

Hieno. Minä en ole tuohon Pay Paliin tutustunut vielä, olen vähän varovainen mutta kyllä kai se on luotettava ja ihan helppo. Pitäis vaan kun jotkut mallit tyssää siihen...

-maria- kirjoitti...

Nätti on tämäkin! Mulle on käynyt samoin aina oikein -neuleen kanssa.