tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Ystävyydestä

(kuva on taas luvattoman huono, mutta tossut ovat ihanat)

Tällaisen kirjeen sain ja haluan jakaa sen teidän kanssanne, kun se on mielestäni niin ihana. Se kertoo, ystävyydestä, langoista, väreistä ja ennen kaikkea ystävyydestä :-) Kiitos Anu!

E Ká! Não vale a pena tentar traduzir isso, que não vai entender nada :-) É uma carta que eu recebi de uma amiga e está escrito na "lingua" da parte oeste da Finlândia.

Paljo onnee siulle Tintti ko tuut aikuisee ikkää…

tai pitäskö sannoo jot määt, ko mie jään viel nuoreks


Mie mietin ja mietin, jot mitä siulle vois ostaa synttärlahjaks. Sit miulle tul jotenkii mieleen, jot sie suorastaa rakastat erlaisii lankoi ja muit tilpehöörilöitä.

Sen tähe mie mäninkii lankakauppaa (Riimaa), jos siel sit vaik tulis jokkuu "idea" niiku hienommat ihmist sannoot. No sielhä ol hyllyt väärällää erlaisii lankakerrii ja vyyhtilöitä…

ol ruskiita, no tiiähä mie mitä sie tykkäät ruskiist,... siks mie en sit sitä ottantkaa… En ottant vihreetä enkä keltasta enkä oranssii… En ottant mittää mist mie ihe oisin tykänt. Enkä mie sit osant ostaa sinist, punast tai turkoosii ko en taas ihe niist tykänt. Ol siel nappejakkii vaik mitä värrii, mut en mie uskaltant niitäkää ottaa ko meijä maut ei läheskää ain iha kohtaa . Oisiha mie tietyst voint ostaa riskipelillä niit mitkä miust ois olleet kaupan rumimpii… Miun ruma ku on siun kaunis ja toisin perin, siis ko puhutaa värilöist.. Silleehä myö ollaa ostettu ennekii. Muute myö tykätää monestkii samast assiist… Emmie kuitekaa pääst puust pitkäle siin miettiissäin ja alko kuumakii tulla…

No pää kumaras pit männä kysymää kassaneitilt appuu… Hää sano jot lahjakortti vois olla miun pelastuksein. No siihehä mie sit sorruin…, sil sie Tintti voisit hakkii mitä halluut, vaik sit ruskiita tai oksennukse värist lankaa jos halluisit. Et varmaa kuitekaa halluu, tai sit sie oot mänt sekasii. Miu täytyy varmastkii soittaa viel sinne Riimaa ja sannoo, jot jos se ottaa sitä tai tätä tai tuota, nii soittakaa pirssi ja viekää lähimpää lääkärii. Tai sit miun pittää tälläytyy mukkaa ihe huolehtimmaa…

Kaupas vaa ei olt yhtää lahjakorttii ja niit tulis kuulemma vast viiko pääst lissää. Nii-i, vast viiko pääst. Mitä mie nyt teen… Sit kassaneit sano jot edellinekii asiakas ol saant vaa Riiman nimkortil summan mil lahja saaja vois sit käyä ostamas lankaa tai muuta rekvisiittaa. Mie sit vitsailin jot kuha ei ois mänt samalle kutomishöperölle. No, olha se… Tintti joku oli kuulemma lahja saaja. No nii, siin män miun "ideain"… Aattelin sit kuitekii, jot en lähe mittää muutakaa lahjaa keksimää ko kuttoo se kuitekii moninkertasest sen raha eest vuuen mittaa. Neitikii ol sitä mielt, et lahja o iha varmast mieleine. No, postis kuulemma männöö se kortti ja myö meinattii neitin kans, jot mahtuutha ne kaks korttii sammaa kuoreekii, tuski ne toisiiaa pureksiit siin männessää (ko enhä mie muistant ees osotetta), säästetää siin kohtaa Riiman rahhaa. Mitä tätä kahta kirjettä sammaa aikaa sammaa paikkaa laittamaa. Toivottavast myö tehtii oikiinlaine ratkasu. Sitä mie vaa pelkään jot mite kamalast se edellise korti ostaja suuttuup ko kuuloo… Täytyy hyvi varovast kahella kuka se toise korti ostaja ol ja männä sama tie karkuu jos kovi vihaset näyttää…


Koita sie pittää neuloosii kuosis enis meijä kahe korttiloilla ja piä langat tiukast omis käsissäis sillo ko oot ihe puikois!

Miun "rakas" anoppi (jonka siekii hyvi tunnet) ain sannoo jot:

" vähäs on vanhan ilot, leiväs ja lämpimäs".

Mie aattelin jot en tuo siule leipää ko et oo ihan nii vanha viel (ko anoppi), mut lämmintä kylläkii. Paa tossut jalkaa ja ala hiihellä (sisäl kylläkii) tai saattaat varpaat kastuu ko nois ei oo minkää vertaa koreteksii.



Niitä lahjakortteja odotellessa, varpaat lämpiminä :-)

12 kommenttia:

alarwyn kirjoitti...

Onpa mahtava lahja, niin kirje kuin tossutkin. (Ja lahjakorttikin vielä!) :D

KristiinaS kirjoitti...

Kiva kirje, ja tossut, ja lahjakorttikin ja toinenkin. Sullahan hyvä vanhentumissaalis;)

Tän kommentin sanavahvistus sana on: moscutis. Siis niinku moskiitto eli hyttynen! Arrggh, ei kiitos semmosille.

Doloresjo kirjoitti...

Que sapato quentinho, vou tentar fazer um para o inverno.Aqui estamos no verão e que calor tem feito, mas para o inverno vou aproveitar a ideia.

Beijos Dolores

TiiQ kirjoitti...

Ihana, ihana, ihana kirje! Tuommosia pitäis itse kunkin saada säännöllisin ajoin niin johan olis elämä aurinkoisempaa!

P.S. Minä sain oman nappikirjeeni lähtemään sinne päin vasta tänään.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjeen kirjoittaminen sulle Tintti oli hauskaa. Hyvä että tykkäsit :-). Kaikki murreilmaisut eivät ehkä menneet ihan "nappiin". Sen verran olen jo karjalan murteesta vieraantunut kuitenkin.
___________________________________

TiiQ, laitoit sie varmast kuoree oikiinlaisii ja värisii nappiloita?

Mie oon miettint, et vieläköhä ollaa anopin kans välilöis tän jälkee ;-)

t. "The Anu"

Anonyymi kirjoitti...

Edelleen Anun kirje sai nauruhermot toimimaan!Oikein ihana juttu! totesi äitimuori

kirjoitti...

Você é terrível rss valeu:)

Sapatilha muito fofa e confortável, gostei!

bjinhos

tia kirjoitti...

Kyllä piristi kummasti mieltä tossut ja aivan ihana kirje. Onnea Tintille ;-)

sirimi kirjoitti...

Kivat tossut ja aivan mahtava kirje. Kyllä kirjoittaja on sinua lämmöllä ajatellut. :)

Hilkka kirjoitti...

Kylläpä olikin ihana kirje ja vielä niin aidolla murteella.
Nätit tossut.

liinu kirjoitti...

Ihana kirje, ajatuksella ja ajalla kirjoitettu. Kirjeitä harvemmin kukaan enää vaivautuu kirjoittamaan, niitä on ihana saada!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat tossut