tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 12. helmikuuta 2011

Viikon varrella valmistunutta

Jossain blogissa oli juttua Tadaa-blogeista eli sellaisista, jossa esitellään vain valmiita töitä, ei prosessia. Oma blogini taitaa olla juuri sellainen. Suurin syy siihen, etten mielelläni esittele keskeneräisiä töitä, on se, etten halua niiden jäävän keskeneräisiksi. Kun olen kerran päättänyt esitellä valmiita töitä, minun on pakko tehdä ne ihan loppuun asti, että saan esitellä ne teille. Joten tässä siis kuluneen viikon aikaansaannoksia. TaDaa!

Äiti ihastui niin kovasti joululahjaksi saamiinsa tossuihin, että tilasi heti uudet. Lanka on Gjestal Naturgarn nro 1, kahdessa eri punaisen sävyssä. Neuloin kahden kerroksen korkuisia raitoja ja ne hälvenivät juuri sopivasti huovutuksessa. Ohje on Käspaikan Neulotut huopatossut. Olen tehnyt tossut aiemminkin tällä ohjeella ja muistelin, että mittasuhteissa tällä langalla on jotain häikkää. En vain muistanut mitä :-). Nyt tiedän, että kannattaa tehdä pienemmän koon silmukkamäärällä ja seuraavan koon pituuksilla, niin tulee hyvät. Nämä tossut tein perusohjeella ja ne ovat mielestäni hieman liian pulleat. Pyöritin kaksi kertaa 40 asteen pikapesussa (siinä joka kestää puolitoista tuntia). Ensimmäisen kierroksen jälkeen eivät olleet vielä riittään huopuneet ja kutistuneet. Kukkaset on virkattu SeiskaVeikasta, eivätkä ole käyneet pesulla. Lankaa kului 196 g tossuihin ja 8 g kukkiin.

Lankaa jäi jäljelle kolme pätkää (4 gramma) ja tein niistä niin pitkän kolmen silmukan i-cordin kuin tuli. Siit oli tarkoitus tulla korun "ketju", mutta pituus ei riittänyt. Pyörittelin sitä käsissäni ja se muotoutui kukkaseksi. Pöydällä pyöri vielä puuhelmirasiani, josta poimin koristeeksi punaisia helmiä. Tykkään kukkasesta ja olenkin jo pitänyt sitä mustan villatakin koristeena.

Eilen illalla neuloin pitkästä aikaa Tiskikukan Järbon Soft Cottonista. On se hyvää, että on joskus tullut kirjoitettua ohje, kun en millään meinannut muistaa kummalla puolella lisäykset tehdään. Näitä kukkia on mukava ja nopea neuloa ja kiva vielä tulaisiksi. Eivät tosin saajat tälläkään kertaa suostuneet uskomaan, että se on tiskirätti :-). On kuulemma siihen hommaan ihan liian hieno. Tästä langasta neulottuna tiskikukasta tulee sen verran paksu, että käy pannunalusestakin. Siinä se sitten koristi ruokapöytää uunissa paahdettujen juuresten alla. Lankaa kului 41 g.

Olen lopen kyllästynyt jämälankanöttösiin, joita on jo 30 litran laatikollinen pullollaan. Päätin siis tuhota tämänkin langan ihan loppuun ja neuloin siitä tällaisen pesimen vai millä nimellä tätä kutsuisi. Miellän tämän enemmän kylppärin kosmetiikkakaappiin kuin keittiöön kuuluvaksi. Tällä saisi vaikka kevyen kuorinnan tehtyä, kun on pesussa pehmenevää puuvillalankaa. Loput 10 grammaa lankakerästä kuluivatkin kokonaan. Ja totta tosiaan: pitkästä aikaa sain punnitustuloksissa aika tarkalleen vyötteessä ilmoitetun grammamäärän. Viime aikoina kerät ovat olleet poikkeuksetta ilmoitettua kevyempiä.

Kiitokset kaikille ihanista kommenteista! Niitä on ilo lukea. On ilo myös kirjoittaa, kun tietää, että joku lukee :-) Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

17 kommenttia:

- H - kirjoitti...

Kivat tossut.
Nuo tiskikukat ovat kyllä niin kauniita, ettei niitä tiskikäyttöön tarkoitetuiksi arvaa.

MariJ kirjoitti...

Kommentoinkin jo tuonne Lankahamstereiden puolelle, että hienoja töitä olet valmistanut! :)

Olen huomannut, että omasta blogistanikin on tullut sellainen Tadaa-blogi. Aiemmin koetin postata päivittäin, mutta nyt mieluummin teen senkin ajan käsitöitä, mikä menisi postatessa keskeneräisistä. Joskus tulee jotain keskeneräistä vilautettua (esim. ristipistotöissä, jotka ovat yleensä pidemmän aikavälin projekteja), mutta enää en jaksa tehdä erillistä postausta puseron takakappaleen, etukappaleen, hihojen jne. valmistuttua vaan vasta siitä valmiista. Kukin tyylillään, ja kyllä niitä valmiita on oikeasti kaikkein kivointa nähdä! :)

Hansku kirjoitti...

Se punainen kukka on kyllä söpö, heti ajattelin että tuollaisen hius koristeen voisin kyllä tehdä... :)

jansku kirjoitti...

hyvä hyvä.. tuollaisia tossun uhjeita olen kaivannut:) KIITOS!!
väristä tykkään myös..

Altocumulus kirjoitti...

Hienoja töitä kaikki, mutta tuo puuhelmikukka alkoi heti houkuttaa!

Lyyti kirjoitti...

Vai Tadaa -kirjoittelua... Taidan itsekin harrastaa sellaista! Ihana on lukea ahkerien bloggaajien prosesseista ja päästä niihin mukaan, mutta aivan yhtä ihana on ihastella valmiita tekeleitä. Ainakin itse haluan uskoa siihen...

Anonyymi kirjoitti...

Loppuun saatettuna tuo nyörikukkanen on oikein soma!
Ihana odotella mökkikautta, kun luvassa on lämpöiset tossut!
totesi äitimuori

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat tossut ja tosi mukava tuo helmikukkanen.

Sude kirjoitti...

Täällä yks tadaa lisää :)Eipä tule keskeneräisiä kuvailtua, enkä ole yhtään ohjettakaan kirjoitellut. Siihen olen aivan liian laiska ja itsekkin tulee tehtyä noin näppituntumalla kaikki. Tiskirätti täytyy vielä joskus tehdä ja sinulla onneksi näkyy olevan ohjekkin. Kukkasi on nätti ja kivasti toteutettu.
Hyvää Ystävänpäivää Sinulle !

Hilkka kirjoitti...

Minäkin näytän keskeneräisiä äärimmäisen harvoin, vaikka niitä täällä lojuu useampiakin.
Ihanat tossut.
Olen sukkulapitsisydämen ottanut netistä ja ketjumallin myös jostain ulkomaisesta blogista.
Hyvää ystävänpäivää.

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihania töitä olet tehnyt! Uskon hyvin, että saajista ei tunnu tiskirätiltä....
Oikein Hyvää Ystävänpäivää Sinulle!
t. SNYsi

tia kirjoitti...

Ihanat tossut ja kiva tuo pesinkin.
Hyvää ystävänpäivää Sinulle.

Mammutti kirjoitti...

Lämpöiset kauniit tossut!
Hyvää Ystävänpäivää!

jansku kirjoitti...

nuo kivat tossut ... millä koolla oot tehnyt????

sirimi kirjoitti...

Nätit tossut kuten tiskikukatkin!

Auli kirjoitti...

Ihania töitä! olet ollut ahkera. Tuo tiskikukka kyllä sai mut heti inspiroitumaan. Pitin ohjeen talteen ja se pitää ehdottomasti tehdä! Kiitos ideasta etukäteen!

kirjoitti...

Adoro esse tipo de paninho:) A mescla é muito bonita. Ainda não fiz o puff de banho... algum dia quem sabe.

bjinhos