tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 21. helmikuuta 2011

Kesäpeitto

Kangaspuilla tulee välilä jotain tehtyä. Näissäkin tuppaa se viimeistely viemään aina eniten aikaa. Laitoin kaverin kanssa tämän peittoloimen viime kesänä ja kudoinkin oman osuuteni aika nopeasti. Hapsujen pyörittely onkin sitten vienyt muutaman kuukauden, kun olen niitä pyöritellyt silloin, kun ei ole ollut asukastalolla muuta tekemistä. Intouduin tekemään aika ohuita hapsuja ja sittenhän niitä riitti.

Loimi on puuvillaa, tummansinistä, tummaa ja vaaleaa harmaata ja pieni ripaus limenvihreää. Näistä tummansininen lanka löytyi omista varastoistani, loput olivat kaverin. Kuteeksi valikoitui lajitelma myöskin varaston uumenista löytyviä sinisävyisiä samettilankoja. Naapurilta sain vielä pienen puolallisen vihreää samettilankaa, joista sain ohuet raidat myös toiseen suuntaan. Sidos on aaltotoimikas ja poljenta oli helppo vaikka varsia ja polkusia oli kahdeksan.

Oli taas mukavaa leikitellä noilla väreillä, joita vaihtelin fiilispohjalta. Vihreä kude oli ainoa, jota hieman yritin osuttaa tasaisin välein. Kuva valehtelee hieman vihreän väriä keltaisemmaksi kuin se on. Tämä menee pojalle touhupeitoksi (minun on turha unelmoida, että se olisi kahta minuuttia kauempaa nätisti sängyn päällä).

Materiaalivarastokin laihtui kilon verran tämän projektin myötä ja peitosta tuli kauniimpi kuin osasin ajatellakaan. Arvontapostauksen kuvassa olen tämän työn äärellä. Vielä ehdit osallistua :-).

13 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Tosi kaunis peitto onkin. Minä kun en ole koskaan kangaspuilla kutonut, niin en voi kuin ihastella sinun taitoasi.

Marle kirjoitti...

Kaunis peitto. Tuo tekninen sanasto on minulle ihan hepreaa, mutta jostain syystä tykkään niitä työselostuksia lukea. Poljennasta ja muusta sellaisesta en ymmärrä mitään. Loimi ja kudekin on arvailua.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Wau miten upea.

jansku kirjoitti...

kuinka kaunis :)

Aune kirjoitti...

Kylläpä on pieni poika onnekas;)

kirjoitti...

Não entendi essa postagem, desculpe-me. Uma manta estendida na neve...
E por falar em neve, adoro o frio, mas 20 graus negativos uau!!! Falei pro meu filho sobre você, seu país e ele falou que seria o lugar ideal pra ele morar! Pode isso?

bjinhos

Tiina-M kirjoitti...

Onpa upea! :D

PikkuUnelmia kirjoitti...

Tosi kaunis peitto! Tuo on sellainen taito, josta olen kateellinen! Räsymattoa olen itsekin kutonut kangaspuilla, mutta miten sen ohuempaa en ole kokeillut!

Anonyymi kirjoitti...

No oletpas sinä monipuolinen, en voi kun täällä vaan ihmetellä ja ihailla sun töiden laajaa skaalaa. Ja volyymia kans, sit sul on viel aikaa tänne blogiin postailla niitä meidän muiden "kuolattaviksi". Wau, kangaispuiden lähellä tämä anonyymi ei sitten ole ikinä ollutkaan... Todella hieno ja upea peitto!
;) -terkuin SNY:si
ps. helmikuun paketti läks tänään!

kirjoitti...

Obrigada!! como você é prendada! Ficou super linda a manta... por aqui tem umas mantas prontas da marca Parahyba que lembram muito a sua; mas nada como um produto artesanal, feito com capricho...

bjinhos

-maria- kirjoitti...

Kaunis peitto!

Eija kirjoitti...

Kaunis peitto onkin, samettilanka tekee niin pehmoista tuntua:)

Jokke kirjoitti...

Ohhh! sanon vaan.