tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

perjantai 25. helmikuuta 2011

Pitsipurkit


Neljännen MaMa-haasteen aihe on pitsi. Äiti lykkäsi käteeni pussillisen yhdessä kirpparilta ostamiamme pitsin pätkiä. Joku on näillä harjoitellut reunapitsien virkkaamista. Väri sattui taas niin sopivasti, että oli pakko valita juuri tämä pätkä :-).

Leikkasin pitsin sopiviin osiin ja ompelin reunat yhteen. Pätkä riitti juuri sopivasti kahteen isoon ja yhteen keskikokoiseen purkkiin. Kannet naamioin edellisessä postauksessa esittelemälläni skräppäyspaperilla ja samettinauhalla. Kansi oli tämän jälkeen vielä alastoman oloinen, joten oli pakko virkata nimikkokukkani kanteen (tämän verran pystyin virkkaamaan, mutta enempää en rannetta rääkkää). Koska äitin varastoista ei löytynyt sopivan väristä turkoosia lankaa kukkiin, purin samaisesta pussistä löytyneen 10 cm:n mallipätkän, jota virkkasin kaksinkertaisena.

Ideaa työhön sain kirjasta Ajan patinaa, vanhojen tavaroiden uudet mahdollisuudet. Oma versioni on tosin vähemmän hienostunut kuin kirjassa esitelty. Nämä sopivat kuitenkin minulle ja laitan niihin varmaan nappeja, kunhan kotiin pääsen.

Kiitos lohduttavista kommenteistanne! Yritän antaa ranteen levätä vielä.

11 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Nättejä!

jansku kirjoitti...

voi kun kivat ja niin yksinkertaista:)

kirjoitti...

Os potes ficarm lindos com esses barrados em crochê. Gostei muito do tom do fio. E as florzinhas de crochê deram o toque final. Adorei:)

bjinhos

Täti-Tupu kirjoitti...

Kivat purkit!

Leena kirjoitti...

Tosi kauniitA! Ihanan väristä pitsiä!

Kiitos osallistumisesta haasteeseen, hyvä ratkaisu:)

Auli kirjoitti...

Kiva idea. Täytyis vaan itsenikin olla jotenkin rohkeampi pitsien käytössä. Oon niin vanhanaikainen, että musta tuntuu aina kauhealta leikata pitsiä kekkeltä poikki! So what! Paljonkos ne mun perintöpitsit ketään hyödyttää jossakin muinaisjäännöksenä piironkin loorassa! Kiitos tästä, yritän koulia itseäni!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana idea

Elios kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä, ihanat värit!

tia kirjoitti...

Hieno idea ja kauniin väriset pitsit.

nennaemilia kirjoitti...

Nämä purkit on tosi ihanat! Ihan todella hyvä idea, ties vaikka kokeilen joskus itsekin!

Anneli kirjoitti...

Ihana idea, uudistaa lasipurkkeja :)