tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 19. helmikuuta 2011

Sydämellistä loistetta

Kolmannen MaMa-haasteen teemana on sydän. Ystävänpäivästä lähtien on mielessä pyörinyt isoäidinneliö, sydän ja heijastinnauha. Päätin yrittää yhdistää nämä kolme. Työkaveri on tosin syyllinen kahden ensimmäisen mieleen putkahtamiseen, kun pyysi minua neuvomaan, miten isoäidinneliöstä saa sydämen virkattua. Olen joskus vuosia sitten tehnyt virkattuja sydämiä hieman erilaiseen neliöön ja samalla kaavalla saimme sydämen aikaiseksi isoäidin neliöstäkin.

Heijastinnauhaa on joku tähän talouteen hamstrannut ihan koko rullan (900 m) ja siitä olen heijastimia virkannut jokusen. Toimivin malli on ollut heijastinkukka, mutta kaipasin hieman vaihtelua. Ensin yritin tehdä sellaisen heijastimen, johon tulisi mahdollsimman paljon heijastavaa pintaa. Kahden kerroksen neliö oli kuitenkin liian pieni keskiosaksi ja neljällä kerroksella tuli hieman liian iso. Kolmella kerroksella tulee pylväsryhmä keskimmäiseksi, joten sekään ei toimi. Yritin tehdä sydämen kaaria ohuemmalla ja paksummalla langalla, nelinkertaisilla pylväillä yms, mutta en onnistunut saamaan aikaan kauniita kaaria. Isoäidin neliö sai jäädä pariksi päiväksi odottamaan.Lopulta keksin, että teen kaaret useammalla kerroksella ja sainkin ihan soman muodon aikaan. Heijastin on aika ohut ja löperö, enkä sitten kuitenkaan pitänyt lopputuloksesta. Päätin kokeilla, miltä näyttäisi heijastinlangan ja villalangan yhdessä virkkaaminen. Virkkaminen oli helppoa ja sydän tuli nopeasti valmiiksi kun siihen tulee vain 2,5 kerrosta. Tähän malliin olin tyytyväinen, vaikka varsinaista isoa heijastavaa pintaa tähän ei sitten tullutkaan.

Innostuin sitten virkkaamaan näitä muutaman (14 kpl). Osa niistä lähti saman tien naapurintytön matkaan, kun lupasin hänelle yhden ja pikkusiskolle kanssa. "Isi muuten pitäisi tästä oranssista tai mustasta ja äiti tosta punaisesta eiku vihreästä...". En ilennyt kieltää, joten hän sai mukaansa petrolin, vaaleanpunaisen, mustan ja vihreän sydämen, eivätkä ne ehtineet yhteiskuvaan. Neljä kuvassa ollutta sai uuden omistajan tänään ja loput lähtevät talvilomatuliaisiksi sukulaisille.

Lankahamsteritilille kilahti 117 grammaa ja 15 projektia. Saas nähdä, miten mun hamsteroinnin käy, kun oikea ranne alkaa olla sitä mieltä, että välillä voisi olla ihan tekemättä yhtään mitään. Yksi iso projekti on kesken ja muutama pieni loppusuoralla. Yksi työ on päättelyä vaille, joten se ainakin valmistunee :-)

Kiitokset ihanista kommenteista!

11 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

KIITOS heijastusydämestä! Ja neuleseurasta.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi miten kauniita ja nuo perhosetkin ovat ihania.

-maria- kirjoitti...

Bongasin omani - kiitos! :)

Leena kirjoitti...

Mielestäni tuo isoin turkoosi on upea! Uusimmassa Suuri Käsityö-lehdessä oli ohje sydämen virkkaamiseen isoäidinneliöstä, mutta minä en tajunnut ohjetta:( Pitää kokeilla itsekin joskus vissiin soveltaa!
Kiitos haasteeseen osallistumisesta!:)

tia kirjoitti...

Kaikkea kivaa oletkin tehnyt, antaa vaan mielikuvituksen lentää niin sieltähän niitä ideoita pulppuaa, olen huomannut saman kortteilussa.

PikkuUnelmia kirjoitti...

Näyttäviä sydämiä! Tuo on kyllä hieno myös tuo erilainen, auttaisikohan taustakankaan/huovan ompelu löperyyteen?

sirimi kirjoitti...

Loistava idea! Tykkään tuosta turkoosista sydämestä. :)

Jokke kirjoitti...

Näppärät heijstimet! Noita tekisi mieli laittaa takin reunaan koko värisuora. Ja kiva kuulla että huivi on löytänyt paikkansa.

Hilkka kirjoitti...

Hieno idea, tuo heijastinjuttu.

kirjoitti...

Que quadrado mais lindo!! Não conhecia esse modelo... adorei:)

bjinhos

tiinamerike kirjoitti...

Kiitos heijastinsydän ideasta. Mulla on jäänyt tuota heijastinnauhaa, kun tuunasin yhden hatun ruusukkeen sillä, lopusta saankin tehtyä sydämiä. Sydämellinen kiitos ohjeesta ;)