tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Voihan tuska!


Ostin aiemmin keväällä 18-säikeistä kalalankaa kokeillakseni Hama-helmipussukkaa. Pussukkaan meni vain hitunen puolen kilon rullasta, enkä innostunut tekemään niitä sen enempää. Olen koko kevään pyöritellyt tuota rullaa ja miettinyt, mitä siitä tekisin.

 Aloitin jo kertaalleen virkkaamaan verkkokassia, mutta se ei oikein innostanut. Ravelryn keskusteluista silmiini pompsahti Let´s go shopping -kaupaakassimalli (rav-link) ja päätin kokeilla sitä. Intoa lisäsi se, että siinä oli samaa pintaneuletta kuin vihreässä kaulurissa ja sitä oli kiva tehdä.

Malli on kiva ja aika nopeatekoinen. Mutta tuo lanka... Jos jossain vaiheessa kaipaan katumusharjoituksia syystä tai toisesta, niin lupaan neuloa tuosta 18-säikeisestä kalalangasta vaikka villatakin. Lanka on kovaa ja jäykkää, sormet ovat melkein rakoilla, kun on hetken aikaa neulonut. Sisulla kuitenkin tikuttelin tuon kassin valmiiksi.


Lisäsin reunaan vähän väriä hamahelmillä. Jätin ne kuitenkin silittämättä, kun olivat mielestäni ihan kauniit sellaisenaan. En oikein osannut päättää, teenkö suuremman vai pienemmän ja lopulta kassista tuli aika iso. Kuvissa kassin sisällä on Tallinnan reissun saalis eli melkein kaksi kiloa lankaa. Päädyin laittamaan kaksi kädensijaa ja tein niistä niin pitkät, että riittävät just ja just olkapäälleni.

Malli jäi kuitenkin kutkuttamaan sen verran, että teen uuden version erilaisesta langasta. Joskus, ehkä... Kalalankaa tuhoutui kuitenkin mukavat 197 grammaa ja tämä on KyJy#5. Olen koonnut KyJY-listaani tuonne erilliselle sivulle. Josssain vaiheessa varmaan tulee aiheesta ihan oma postauskin.

Vielä pitäisi saada 14 aloitusta aikaan. Ideoita, suunnitelmia ja lankoja kyllä riittää, mutta keskeneräiset KYH-työt hieman hidastavat vauhtia.

Hauskaa viikonloppua!

12 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi että olet virkannut kivan kassin. Nuo helmet ovat kiva keksintö kerrassaan. Ihanaa viikonloppua.

Auli kirjoitti...

Todella kaumis ja hauskan pirteäksi sen tekevät nuo hamahelmet. Minullakin hamahelmet ovat jääneet siihen yhteen kokeiluun. Pitäis kaivaa helmipussi esille. No, ehkä sormien kovaa kohtelua hiukan lievittää upea lopputulos!

Anneli kirjoitti...

Todella kivan näköinen kassi !

Minä en tykkää niistä paksuista kalastajalangoista , kun ne jotenkin "kiertää", aina saa suoristella !

Valmis tuote on kyllä ihan OK :)

Neferi kirjoitti...

Tuli tosi kivan näköinen helmineen :)

Mammutti kirjoitti...

Kassi on kivan näköinen! Voin kyllä kuvitella, ettei tuosta langasta neulominen ollut mitään herkkua....

Lila kirjoitti...

Kaunis kassi:)

raita kirjoitti...

Minä olen oikein yrittänyt metsästää tuota 18-säikeistä kalalankaa. Ja nyt kun näen tuon sinun kassin tuossa niin kyllä metsästän vielä ahkerammin!

Mari kirjoitti...

Voi mahdoton, miten kiva kassi! Täytyy minunkin laittaa tuo malli-linkki talteen :)

Smirgeline kirjoitti...

Hauskan näköinen kassi ja paljon kauniita lankoja sisällä.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, sinä toteutit sen ihanan verkkokassin! Tykkään :)
Ja ymmärrän kyllä hyvin tuon kalalangan virkkaamisen tuskan. Itse ainakin olen helpottunut, että ne on nyt käytetty loppuun..

Sari kirjoitti...

Kerrassaan ihana kassi! Minun oli otettava välillä neuleet käsiin kun ei enää koukku pysynyt :)

kirjoitti...

Perfeita! Adorei os estremeios em fita... cabe bastante coisa não?

bjinhos

ah! cada fio lindo que vc tem!!