tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 7. heinäkuuta 2011

Saunatuliaisia


Pirkanmaalla seikkaillessamme poikkesimme vihdoin tarkastamassa myös enoni kesämökin uuden saunan. Uusi sauna on tosin ollut jo käytössä neljä vuotta, mutta aina voi vedota hämäläiseen luonteeseensa :-).

Vaikka olimmekin suunnitelleet vierailua jo tovin, en osannut oikein päättää, mitä veisin tuliaisiksi. Muistaakseni vein heille tikirätin joulun aikoihin ja äiti on varmaan virkannut Tyynen patalaput. Turvauduin siis hyväksi havaittuun kukalla koristeltuun matonkudekoriin. Koska olimme menossa nimenomaan saunaa tarkastamaan, päätin virkata heille myös pesuhanskan. Koriin pääsi lisäksi pala saippuaa ja pullo shampoota. Pesuhanskan virkkasin siitä kuuluisasta mustasta kalalangasta ja sitä kului huimat 31 g. Korin koristekukkaa en hoksannut punnita, mutta arvioisin painoksi 2 g. Korin virkkasin Jäätelökesä-maton suttukuteesta (olin onneksi sattunut laittamaan ihan kauniin väristä ja hyvälaatuista suttukudettä tällä kertaa) ja siitä tuli juuri sopivan kokoinen. Arvioisin, että kudetta meni vajaat 200g. Tämä projekti on KyJy#4 ja se on valmis!

Virkkasin korin ja pesimen veljen ja hänen vaimonsa kanssa iltaa istuessamme televisiota katsellen. Heitä tuntui kovasti huvittavan se, että mainoskatkolla kävin juoksemassa autosta lisää lankaa, ettei vaan jää homma puolitiehen ja kädet toimetomiksi. Mies ei tainnut kommentoida mitään. Se tietää jo millainen hörhö olen.

Sauna oli kaunis ja löylyt hyvät. Pientä miinusta tulee kylmästä järvivedestä :-).

10 kommenttia:

Kangaskasa kirjoitti...

Ihana tuliainen!

Auli kirjoitti...

Kiva, persoonallinen tuliainen!

Neferi kirjoitti...

Oikein sopiva saunatuliainen.

PikkuUnelmia kirjoitti...

hyvä tuliainen! Ja tuo shampoo on niin perinteistä mökki-shampoota!

mummeli kirjoitti...

Hyvä ja sopiva saunatuliainen!

Milukka kirjoitti...

Voi miten kiva kesätuliainen!

Anonyymi kirjoitti...

Toimettomuus on vaarallista :) Minäkin tykkään pitää aina kädet kiireisinä.
Korista tuli kyllä niin hurmaava, ja tuo shampoo on minusta ainoa oikea "kesäshampoo". Siitä tulee lapsuus ja rantasauna mieleen.. ne kesät kun huulet sinisenä läträttiin ja pulikoitiin kylmässä järvessä! :)

Edellisen postauksesi jäätelökesämatto on myös todella upea. Sidos tekee siitä mielenkiintoisen ja värit ovat herkulliset.

eevamummo kirjoitti...

Ihanan sininen tuliainen! Pakko sanoa tuohon *mainoskatkolla hain lisää lankaa*, että samanlainen tapa on minullakin...joskus on vain aika lyhyt mainoskatko, jos joudun etsimään... ;)

Edellisessä postauksessa oleva matto on aivan herkullinen ja vielä, että oletpa taitava!!

Mari kirjoitti...

Kiva tuliainen ja tuttua hommaa minullekin, että käsityö kulkee jopa kyläillessä mukana :)

sirimi kirjoitti...

Kiva tuliainen!
Kyselit, että teenkö risutaulupohjat itse.
Ostan valmiina ja koristelut ompelen ja laitan itse, samoin ripustussysteemit.
Tulisi aika hintavia, jos väkertäisin itse puusta.