tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 23. toukokuuta 2011

Ystävälle


Neuloin hyvälle ystävälleni huivin syntymäpäivälahjaksi. Hän toivoi puuvillaisen tai pellavaisen tuntuista huivia kesällä käytettäväksi. Oli meillä puhetta Harunistakin, mutta jotenkin unohdin sen saman tien, kun se pitää mielestäni tehdä villalangasta.

Langat ostin jo taannoiselta Tallinnan reissulta. Väri oli kertakaikkisen täydellinen ystävälleni ja juuri oikealla tavalla kesäinen. Lanka on liukuvärjätty Katian Candy (100 % puuvilla), jota ostin 150 grammaa. Mallia sitten etsikelinkin vähän pidempään. Harkitsin Annista ja selasin monen monta Ravelryn mallia. Viimein muistin, että minulla on hyllyssä Knitted lace of Estonia -kirja ja aloin selata sitä. Viimein malliksi valikoitui Peacock Tail and Leaf Scarf.


Ainoa ongelma oli se, että mallissa on nyppyjä (ja Anniksen nyppiminen on vielä tuoreessa muistissa). Mietin hetken, josko tekisin huivin ilman nyppyjä, mutta päätin kuitenkin edes kokeilla. En tiedä, onko kyse harjoituksesta vai lankalaadusta, mutta tällä kertaa nypyt eivät nyppineet. Ne syntyivät vaivattomasti ja kaikki seitsemän langankiertoa sujahtivat puikolle nurjalla yhteen neuloessa (ainakin melkein joka toinen kerta). Keskiosan mallikertakin oli looginen ja helppo muistaa ja kirja kulki mukana vain varmuuden vuoksi.


Huivin alkuun tuli reunamalli kertaalleen ja keskiosassa toistui toinen malli. Huivin loppupää neulottiin erikseen ja kiinnitettiin silmukoita jäljitellen huiviin. Huomasin vasta jälkimmäistä reunaa tehdessäni, että olin lukenut ohjetta väärin, mutta en antanut sen haitata. Kuten äitillä on aina tapana sanoa: "Hullu ei huomaa ja viisas ei virka mitään". Yritin saada kaiken langan kulumaan eikä sitä jäänyt kuin pienen pieni nöttönen jäljelle. Kerien vaihtumiskohdatkin sattuivat juuri sopivasti.

Kastelin huivin huuhteluainevedessä ja levitin lakanan päälle kuivumaan. En pingottant tai edes kiinnittänyt sitä nuppineuloilla. Puuvilla oli märkänä sen verran painavaa, että huivi pysyi mitoissaa ilman kiinnitystä. Huivi on juuri sopivan kokoinen harteilla pidettäväksi kesämekon kaverina. Kaksinkerroin taitettuna se menee kaulaliinasta.


Ilmoittauduin sitten viimein Mammutin Hulluun HuiviVuoteen ja tämä on tämän vuoden kuudes huivini eli HHV6. Enpä usko, että saa kirittyä alkuvuotta ihan Mammutin tahtiin eli huivi viikossa. Jos tyytyisi hieman vähempään ja tavoittelisi vaikka huivia kuussa. Eikä sitä vielä tiedä, miten tässä innostuu :-)

14 kommenttia:

Lila kirjoitti...

Kaunis ja upean värinen huivi!

Auli kirjoitti...

Hieno lanka ja just sopii kesähuiviin. Olet kyllä aikaansaapa. Aina jotakin uutta esiteltävää!

Mammutti kirjoitti...

Todella kaunis huivi!
Puuvillaisena vamasti miellyttävä pitää harteilla.

Neferi kirjoitti...

Oikein nätti malli ja lanka. Nypyt kyllä kummasti oppii, kun harjoittelee, ensin vain tulee tehtyä liian tiukkaa...

Anonyymi kirjoitti...

Oikein kaunis huivi ja sopii erinomaisesti lahjan kohteelle!
totesi äitimuori

intsu kirjoitti...

Kyllä on upeaakin upeampi huivi. Ihanat väritkin. Minä tykkään Katian langoista.

Anneli kirjoitti...

Voi että on kaunis huivi !
Ihanan kesäiset pastellivärit :)

Katju kirjoitti...

upea lahja ystävälle.

Maikki kirjoitti...

Onpa hieno huivi! Ja tervetuloa huivihulluttelemaan! :)

Marle kirjoitti...

Todella kaunis huivi! Värikin on mitä ihanin. Tuo edellisen postauksen vauvan nuttu on jännän mallinen. Meilläkin on sukuun syntynyt pikkuinen, joten käyttäjäkin löytyisi jos saisin vaan aikaiseksi.

Roina kirjoitti...

Kaunis huivi!

tia kirjoitti...

Todella upea huivi ja niin hienot kevään väritkin olet löytänyt.

kirjoitti...

Ficou muito bonito. O ponto é lindo!

bjinhos

Hepsi kirjoitti...

Ihana huivi!