tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

tiistai 17. toukokuuta 2011

Emoja ja pikkuisia


Lähipiiriin on taas ilmiintynyt uusi ihmisen alku ja ompelin imetystyynyn hänen (ja äitinsä) eloa helpottamaan. Aika moni ystävä on tällaisen tyynyn minulta saanut, kun on helppo, nopea ja tuiki tarpeellinen tuliainen vauvaperheeseen.


Imetystyyny oli itselleni yksi tärkeimmistä ellei tärkein vauvan hoitoväline. Pojan ensimmäisen vuoden aikana vietin päiväni kädentaitojen asukastalolla, jossa oli aina muita ihmisiä paikalla. Oli ihanaa, kun sai jutella aikuisten kanssa ja välillä joku muukin piti lasta sylissä. Imettäminen ei kuitenkaan minulta sujunut vasemmalla kädellä muita hommia tehdessä, vaan tarvitsin siihen kunnollisen asennon. Siinä imetystyyny oli oivallinen apuväline. Pitkän aikaa kuljetin tyynyä mukanani asukastalolle ja sieltä takaisin kotiin. Kunnes sitten eräänä päivänä  yhtäkkiä hoksasin, että ihmisellä voi olla kaksikin imetystyynyä.


Eipä ihan hirveästi tullut käsitöitä sen vuoden aikana tehtyä. Tosin yhdessä innostuksen puuskassa tuli rakennettua ja kudottua kaksi saalikangasta - viikossa. Enää ei moista taitaisi irrota. Kaikkea ne hormonit saa aikaan :-)


Imetystyynyn ohje ja kaava on ollut Suuressa käsityölehdessä. Muistaakseni numero on 3/2001. Maaliskuussa ja vuosituhannen alussa kuitenkin, kun ensimmäisen tyynyn olen tehnyt 2003. Täytteenä on styrox-palleroita ja koko homman haasteellisin osuus on saada liukkaat ja sähköiset pallerot pussista tyynyyn - kulkematta puolen asunnon kautta. Ystävän avustuksella sekin osuus sujui tänään oikein mallikkaasti. Kiitos Anu!

10 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Minulle imetystyyny on ihan outo, vaikka olen yhteensä kolme vuotta elämästäni imettänyt, ainakin jonkin verran. Voi niitä aikoja... :) Voisin kuvitella, että tuollainen olisi hyvä, minulla oli vaan ihan tavallinen tyyny mutta onneksi aito vanha keinutuoli mikä oli mahtava siinä hommassa.

jansku kirjoitti...

tuo on ihan välttämätön juttu :)
niin kätevä...

Anonyymi kirjoitti...

Tuo täyttäminen on onnistunut ainakin silleen hyvin, että teippaa vaikka toisesta päästä auki leikatun pringlespurkin tiiviisti styroxpussin suuaukkoon kiinni (tai muun molemmista päistä auki olevan tötterön). Sitten laittaa putken täyttöaukosta sisään, styroxit ylemmäs ja täytettävä jutska alemmas ja niin vaan iloisesti laskee pallerot mäkeä livahtamatta ainuttakaan yli laidan. Jos sattuu vielä olemaan kansi niin laittaa sen lopuksi kiinni ja sitten vasta ottaa putken täyttöaukosta ulos. Takuuvarma (toivottavasti :) ja onnistuu yksinkin.

Sude kirjoitti...

Jopas olet löytänyt sopivaa kangasta tuohon tarkoitukseen. Minusta tuntuu, että silloin 20 vuotta sitten , kun minulla oli vauva, ei koko imetystyynystä oltu vielä kuultukaan.

MariJ kirjoitti...

Kiva lahja vauvaperheeseen!

Itse tosin en koskaan käyttänyt imetystyynyä, taisin kerran neuvolan aulassa sellaista kokeilla, muttei ollut mun juttuni. Imettänyt olen kahta poikaani kuitenkin yhteensä peräti 5 vuotta! ;) (esikoista 2v3kk, kuopusta 2v8kk) Kyllä se sujui ilman tyynyjäkin, vaikka molemmat olivat ensimmäiset kuukautensa käytännössä koko ajan tissi suussa. Minä kait olen sitten kaikki hommat tehnyt siinä sivussa, muistan ainakin neuloneeni, ristipistelleeni ja lukeneeni runsaasti niinä kuukausina, jolloin imetin 24/7. :) Pääasiassa pötkötellen hoitui hommat, mutta välillä sitten vaikkapa tietokoneen ääressä istuskellen. Mutta hyvähän se imetystyynykin on varmasti olla olemassa. :) Minäkin joskus pistin jotain sohvatyynyä käden alle, jos vaikkapa tein käsitöitä imettäessäni, oli vähän helpompaa.

Lila kirjoitti...

Minä olen varmaan tuolla samalla kaavalla tehnyt kuopukselleni aikoinaan imetystyynyt. Kahden vanhemman lapsen aikana käytin ihan tavallista tyynyä.
Varmasti saaja tykkää, niin äiti kun vauvakin:)
Kauniin kankaankin olet valinnut!
Mukavaa viikkoa!

Neferi kirjoitti...

Tarpeellinen ja hieno lahja.

Hauska huomio tuo, että voi olla kaksikin tavaraa, jos niitä tarvitaan kahdessa paikassa :D.

Mari kirjoitti...

Taatusti tarpeellinen ja tervetullut lahja! Hieno idea, voikun minullakin olisi silloin aikoinaan ollut tuollainen apuväline :)

susamaria kirjoitti...

Ihan mahtava lahja ja kaunis kangas! Minulla taitaa olla samalla kaavalla tehty imetystyyny, jonka äitini on ommellut, kun sain esikoiseni. Samalla tyynyllä on imetetty jo neljä vauvaa ja nyt se alkaa ehkä olla vähän kulahtanut :)

tia kirjoitti...

Ei ole minulle tuttu, mutta varmaan hyvä tyyny.