tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kummitytölle

Vanhimman kummityttöni syntymäpäiviä vietettiin toisena pääsisäispäivänä. Lahjatoiveita kysellessäni saan yleensä aina vastaukseksi a) jotain itsetehtyä tai b) jotain askartelu/käsityöpuuhaa. Koska perhe arvostaa myös kierrätystä, päätin tällä kertaa katsoa lahjan omista varastoistani (jossa tavaraa on pienen askarteluliikkeen verran).

Tuparilahjan jäljiltä olohuoneessa pyöri pieni kerä valkoista matonkudetta ja siitä sain idean virkata hänelle kassin. Tarkoitus oli täyttää kassi askartelujutuilla, mutta sitten keksinkin laittaa kassin täyteen matonkudekeriä ja pistinpä mukaan myös kasin virkkuukoukkuni (kun kaupat eivät tietänkään olleet auki).

Tyttö oli otti lahjan vastaan ja kiitti kohteliaasti. Emme siinä hetkessä sitten enempää asiasta puhuneet. Kesken juhlien tytön äiti tuli sanomaan, että tyttö oli häneltä vienosti tiedustellut, opettaisinko kassin virkkaamista. Kyllä on tyttö kummitätiinsä tullut, kun pitää kaikenlaisesta näpertelystä :-)

En tullut tarkemmin punninneeksi kassia tai sen täytteitä, mutta arvelisin, että puolisen kiloa matonkudetta on vaihtanut osoitetta. Tosin toiselle kummitytölleni kutomastani matosta jäi kuteita ihan reilusti yli, joten plussan puolella mennään tälläkin saralla...

Kiitos Annis-kommenteistanne! Taidan uskaltautua nyppyilyyn uudestaankin. Tai sitten en :-)

14 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Oi miten mukava lahja. Minulla on tarkoitus alkaa kanssa virkata matonkuteista leikkimökinmattoa. Sinne leikkimökkiin voisi tietenkin virkata myös tuollaisen kassin.

Silveri kirjoitti...

Suloisen näköinen lahja! Tulin vastavierailulle blogiisi.

Sari kirjoitti...

Voi kuinka hauska kassi! Täällä olisi myös tarkoitus jossain vaiheessa kokeilla matonkudevirkkausta...jaa,mitähän minä EN haluaisi kokeilla! :)

Neferi kirjoitti...

Loistoidea antaa virkkausjuttuja lahjaksi. Siitä se innostus voi lähteä.

Rohkeasti vain nyppyjä päin :)

Sirpa kirjoitti...

Ihana lahja-idea!

Lila kirjoitti...

Ihana lahja:)

nennaemilia kirjoitti...

Aivan ihana lahja! Ja loistava idea täälläkin päässä tulevaisuuden varalle. Tarkoituksena olisi itsekin perehtyä tuohon matonkuteidenvirkkaamiseen. Ideoita siihen on jo vaikka millä mitalla, mutta ne kuteet uupuu vielä :D

jansku kirjoitti...

onpas söpö pieni kassi :)

Auli kirjoitti...

Kiva lahja!

Melinda kirjoitti...

Todella suloinen kori!

Anneli kirjoitti...

Ai kun söpö, pikku kassi !

Kyllä minä töissä käyn... 35 viikkotuntia :)

kirjoitti...

Poxa, cestinha de muitas utilidades... super charmosa pra um crochezinho.

bjinhos

Hilkka kirjoitti...

Kiva lahjaidea. Kuteilla on helppo tutustua virkkauksen saloihin.

PikkuUnelmia kirjoitti...

Hyvä idea! Ja ilmeisen mieluinen! Se vasta on parasta palautetta, kun lahjan saaja haluaa oppia tekemään itse samanlaista!