tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 8. heinäkuuta 2010

Mökkikäsitöitä

Edellisissä postauksissa olen esitellyt mökilä valmistuneita käsitöitä, eikä siinä vielä kaikki!

Yritin epätoivoisesti siivittää Brasilian peliä virkkaamalla kannatusväriset patalaput, mutta ei auttanut ei. Sain kuitenkin valmiiksi toisen patalappuparin Tyyne-mummun ohjeella. Nämä sopivat hyvin mökin väritykseen ja jäivät sinne. Kerrankin pääsin ryöstövirkkaamaan äitin lankoja, yleensä tilanne on päinvastainen :-). (Nämä ovat jo KYHin jälkeistä tuotantoa.)

Junasukat menivät nuorimmalle veljentytölle. Neuloin ne jämä-Famesta kolmosen pyöröpuikoilla. Jotenkin sitä ajattelee, että tällaiset pienet sukat tekee paljon nopeammin kuin isot, mutta laskeskelin siinä neuloessani, että silmukoita on melkein yhtä paljon kuin Utsjoelle menneissä sukissa ja kerroksia on varmaan enemmän. Ei oikein napannut tänä projekti ja olisi ehkä ufoitunut, jos ei olisi ollut KYH päällä. (KYH#11)


Lukiokaverini asuu melkein mökkimme naapurissa ja tapaammekin aina kesällä. Olin jo hyvissä ajoin sopinut vierailusta. Aamulla kuintekin heräsin kammottavaan ajatukseen - mulla ei ole mitään tuliaisia! Onneksi kassissa on varalta mukana pari kerää tiskikukkaan sopivaa lankaa ja sain aamusella tikuteltua tiskirätin valmiiksi. Äiti tosin vitsaili, ettei olisi ollut ensimmäinen kerta, kun menen kylään keskeneräisen tuliaisen kanssa ja teen sen valmiiksi kahvipöydässä. Kuvaa en hoksannut kiireessä napata, mutta kävimme vielä toisen kerran piipahtamssa ja sain valokuvankin otettua. Lankana Järnbon Soft Cotton ja puikot 4 mm (kai). Pieni pallonen jäi. Tämäkään ei ollut enää KYH.

Seuraavana tavoitteena on selättää keskeneräiset KYHit. Kaulakoru ja korvikset ovat vain viimeistelyä vailla (#16 ja #17), kukkaroon (#13) sain eilen ostettua lisää lankaa ja Kaya Triangle Shawl (#15) on myös hyvällä mallilla. Eniten tökkii punotun huivin pohjaverkon virkkaaminen (#3). Punominen on kivaa, mutta verkon virkkaaminen on tyyyylsääää. Ehkä mä olen tehnyt niitä liian monta.

Sujuisikohan se verkon virkkaus uima-altaan äärellä paremmin? Taidan lähteä kokeilemaan.

5 kommenttia:

kirjoitti...

Que paninhos lindos!! O redondo esta na minha pasta pra fazer, acho um charme.
Super diferente e bonita as meias.
bjinhos

Mari kirjoitti...

Ihania patalappuja taasen, ja nätti tiskikukkanen! :)

Sude kirjoitti...

Näin kuumalla onkin mukavampi tehdä noita pieniä töitä. Tuo tiskirätti on niin kaunis, että kylläpä minunkin täytyy tehdä se. Onneksi olet laittanut ohjeen tuonne edemmäksi. Hyvin epäuskoisena minäkin olen yhden ruman tiskirätinpalasen tehnyt ja ihmeekseni totesin, että kyllä se toimii. Ainakin tiskipöytä ja hella lähtee sillä helpommin, kuin mikrokuituliinalla :)

tia kirjoitti...

Ihanan värisiä patalappuja, tykkään. Hauskoja nuo tiskirätit, voi vaikka mielialan mukaan ottaa käyttöön eri värisiä ;-)

MRA Artesanatos kirjoitti...

olá minha linda... seu blog é maravilhoso... eu num tinha recebido nenhum comentário de tão longe assim rsrsrsrsrs se vc tiver alguma duvida pode me perguntar viu bjos mil pra vc