tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 1. heinäkuuta 2010

Torjuntaa tarkalla tähtäyksellä

Siis ufojen torjuntaa :-). Kun ilmoittauduin KYHäilyjen ja Jämistelyjen lisäksi myös FUFOiluun. Meinasi mennä tiukille, mutta onneks juhannuksen jälkeen oli muutama päivä aikaa keskittyä ufoihin.

Ensimmäisenä selätin joululahjaksi suunnittelemani Hello Kitty -lapaset. Joulu meni ja yritin saada ne valmiiksi hiihtolomalla. Sain kirjottua yhden naaman valmiiksi ja vähän matkaa toista. Suden blogista löysin mallinkin valmiina. Silmukoimalla kirjominen ei vaan ole mun juttuni. Voi olla myös kokemuksen puutetta, mutta en oikein ollut tyytyväinen lopputulokseen. Saldona oli siis yksi kokonainen ja yksi vajaa naama sekä kuudet lapaset viidellä peukulla.

Se puuttuva peukalo meinasi aiheuttaa ongelmia torjuntavaiheessa. Jossain välissä olen tarvinnut pinkkiä lankaa ja ottanut lapaslangan pois pussista, jossa kaikki muut langat ja keskeneräiset lapaset olivat. Päädyin sitten purkamaan pienimmistä lapasista (joihin tuo namaakuvio ei olisi edes mahtunut) pinkkiä lankaa puuttuvaksi peukaloksi ja neuloin pikkulapasiin valkoiset raidat. Sen vuoksi ne eivät ehtineet FUFOiksi ajallaan, mutta valmistuivat kuitenkin tänä aamuna. Toivottavasti veljentytöt tykkäävät.


Toinen ufo oli tämä läjä isoäidin neliöitä, jotka olen virkannut varmaan kymmenen vuotta sitten. Lankana on muistaakseni puuvilla-villasekoite, mutta tarkkaa tietoa ja muistikuvaa minulla ei ole. Olin jo luovuttanut neliöt Äitimuorille, kun inspiraatio iski. Näistä tulisikin kassi. Aloittaessani en ihan tarkalleen tiennyt, millainen kassista tulisi. Se halusi kuitenkin tulla tällaiseksi. Kassia kootessani nimesin sen Tissiliivikassiksi, mutta reunataitosten tukeminen virkkaamalla vähensi sitä vaikutelmaa. Nyt kuitenkin tiedän, miten tissiliivit saadaa aikaan virkkaamalla :-). Väri on sen verran valju, että taidan heittää kassin väripataan sopivan hetken tullen.
Kaikki ufoni eivät tokikaan olleet tässä, mutta nämä olivat nyt kiireyslistalla ja odotuslistalla ensimmäisinä.

2 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Voi jestas miten suloisia lapasia! Tiedän erään pienen tyttösen, joka joutuisi hurmion valtaan tuollaisia nähdessään :-)

Mari kirjoitti...

Vau, mitkä Hello Kitty -lapaset, harvoin näkee noin taidokkaasti silmukoituja kuvia, ihan oikeasti! :) Suotta vähättelet itseäsi, nuo ovat hienot! (monesti näkee sellaisia vähän sinne päin tehtyjäkin Hello Kittyjä, nuo ovat kyllä ihan mallinsa näköiset!)

Ja ihana tissiliivikassi! ;)