tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 12. helmikuuta 2009

Neitosista ken on kaunein...


Tänään vietimme työkaverin viiskymppisiä Miss Suomi -teemalla. Ja pitäähän missillä kruunu olla. Asiasta oli puhetta toissapäivänä ja pyysin muutamaa kaveria muistuttamaan minua asiasta eilen. Muistutusta ei kuitenkaan kuulunut ja työn tohinassa unohdin itse koko asian. Tänä aamuna kruunu pulpahti taas puheenaiheeksia ja tomerana tyttönä kaivoin virkkuukoukun ja muut tarvikkeet esille. Reilussa tunnissa kruunu oli valmis (muut hoitivat onneksi osan töistäni) ja juhlakalu saatiin iltapäiväkahveilla kruunattua ja kukitettua.


Yksi läheisimmistä työkaveistani tosin uskalsi iltapäivällä kertoa, että aamulla puoli kymmeneltä hän oli ollut hyvin epäileväinen kruunun valmistumisen suhteen. Saan kuulemma virkata muutaman lisääkin.

2 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Upea kruunu! Millaista lankaa käytit? Minulla on varastossa sähköjohdoista kuorittua kuparilankaa ja lisäksi kahdenlaista kuparinauhaa (leveydet n. 1 cm ja 4 cm). Lankaa olen virkannut ja myös neulonut (barbin kruunun aina oikein -neuleena) mutta se on ainakin neulottavaksi melko jäykkää.

Tintin kirjoitti...

Oli ihan kaapista löytynyttä metallilankaa. Aika ohutta. Paksummasta olisi saanut tukevamman, mutta tuo oli toisaalta kevyt ja pysyi siksi pinneillä hyvin päässä. Uskoisin, että se sähköjohdoista kuorittu kuparilanka on oikein hyvää kruunujen virkkaamiseen. Ainoa ongelma saattaa olla pätkien pituus. Metallilangan päiden päätteleminen ei ole kivaa ja niistä tuppaa aina jäämään pienet piikit.

Tuosta nauhasta voisi saada kivoja ihan vapaalla pujottelemisella. Sopivankokoinen leivontakulho vaan muotiksi.