tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 23. helmikuuta 2009

Häälahja


Sain sunnuntaina kudottua ensimmäisen saalin harmaa-valkoiseen loimeen. Se on menossa ystäväpariskunnalle häälahjaksi. Pitkään pähkäilin värien kanssa, mutta nähtyäni loimen kaunnit värit, päätin tehdä siitä tyylikkään hienostuneen ja kudoin loimen väreillä. Lankana on Esiton huopalanka ja sidoksena murtotoimikas. Raidat eivät ole ihan tasalevyisiä ja muutama poljentavirhekin pääsi työhön livahtamaan, mutta siinähän on tuoreelle avioparille mukavaa iltapuuhaa, kun mittailevat ja tutkailevat saaliaan :-). Arabimaissa on kuulemani mukaan sanonta "Vain Allah on täydellinen".

Kuten kangasta rakentaessani uumoilinkin, oli kutominen aika nopeaa verrattuna kaikkeen muuhun. Kaveri kutoo nyt puolestaan omaa häälahjaansa ja sitten onkin vielä jäljellä lointa kolmeen saaliin. Niihin onkin tarkoitus hukuttaa kaapista löytyvät saalivillalangat. Toivottavasti ei tarvitse kauheasti ostaa täydennystä.

Kutomisen makuun päästyäni yritin aloitella kaulaliinan kutomista, mutta kudelankani oli liian ohutta. Täytyy käyttää se kaksinkertaisena. Poljentaohjekin oli sen verran haastava, että se vaatii tuoreita silmiä ja aivoja onnistuakseen.

Uuden aluevaltauksen tein tasoittamalla ystäväni hiukset. Viimeksi olen leikannut poikani hiuksia ja hänkin on jo pari vuotta käynyt parturissa, kun en ollut lopputulokseen tyytyväinen. En ole vielä uskaltanut tarkistaa, mikä on ystävyyden aste tällä hetkellä.

6 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Upea!

-maria- kirjoitti...

Minä taas :)

Jättämäsi linkin perusteella, ollos hyvä:

http://www.flintknits.com/patterns/ladysweater.pdf

-maria- kirjoitti...

Siis jättämäsi kommentin, ei linkin...

Kaijaleena kirjoitti...

Upea huopa ja jonka kruunaa valtavan kaunis sidos. Kudotko kampalangasta?

Tintin kirjoitti...

Tämä saali on kudottu Esiton huopalangasta. Esiton kampalanka on hieman ohuempaa. Olen siitäkin tehnyt pastellisävyisen peiton, joka on tällä hetkellä anopilla. Huopalangasta kudottu saali on ryhdikkäämpi kuin kampalangasta. Lämpimiä ovat kuitenkin molemmat ;-)

Satyu Lind kirjoitti...

Mikä on shaalin sidoksena? Todella kaunis kuviointi. Haaveena kuvtoa kasvivärjäämäni langat shaaleiksi!