tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

lauantai 14. helmikuuta 2009

Ihmeiden aika ei ole ohi!

Näin muutama viiko sitten sukkia neulottavan pyöröpuikoilla ja olihan sitäkin pakko kokeilla. Alku oli todella hankalaa ja tuntui, että siinä ajassa, kun sain ensimmäiset pari kerrosta neulottua, olisin perinteisellä tyylillä neulonut koko varren.


Lanka Regia Jacquard Color, pyöröpuikot nro 3 100 cm, naisten koko n. 39, 64 silmukkaa.

Aloitin sukat varresta ja etenin kärkeen. Olen muutamat sukat neulonut kärjestä alkaen, mutta kantapään osuttaminen oikeaan kohtaan ei olekaan helppoa. Päätin, että yksi uusi asia kerrallaan riittää.

Alun jälkeen homma alkoi sujua. Haasteellisin kohta oli kantapää. Kantalappu meni vielä ihan vauhdilla. Kavennukset piti tehdä vuorotellen molempiin sukkiin ja siinä välissä siirrellä silmukoita puikolta toiselle. Reunasilmukoiden poimimisen jälkeen työ oli hetken aikaa aika kiemurainen, mutta suoreni sitä mukaa, kun ylimääräiset silmukat vähenivät. Teräosa ja kärki tulivat ihan mukavasti. Hauskinta oli se, että sukat valmistuivat yhtäaikaa (neulon usein sukkapuikoillakin kahdet sukat samaan tahtiin, mutta ei siinä ihan näin tasatahtisesti mennä ;-)).


Ihme ei ole se, että neuloin sukat. Ihme oli se, että kun sain sukat neulottua, otin parsinneulan ja päättelin molemmat sukat saman tien. Usein jätän päättelemisen myöhemmäksi ja saankin sitten kiireessä päätellä lankoja, kun pitäisi jo olla menossa jonnekin.

Ei kommentteja: