tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kirppuilua ja messuilua

Ihan ensimmäiseksi on kerrottava, että taloudestamme poistui perjantaina 750 grammaa ällön puhuttelematonta Novitan Sissyä. Vieläkin ihmettelen, mikä kohtaus iski, kun ostin sitä kilon ja kuvittelin tekeväni siitä jotain itselleni. Mutta nyt on siitä kurimuksesta päästy eroon. Onneksi!

Kävimme Äitin kanssa eilen pitkästä aikaa Valtterin kirppiksellä. Eipä tarvitse taas vähään aikaan käydä. Jotenkin tuntui, että tavara oli huonompaa kuin ennen ja useat myyntipöydät olivat niin sekaisia, ettei tehnyt mieli edes mitään tarkemmin tutkia. Lempihatuntekijämme oli kuitenkin paikalla. Muutama vuosi sitten ostimme Äitin kanssa hyvinkin samanlaiset mustat huopahatut häneltä. Äitille löytyi tälläkin kertaa heti kaunis viininpunainen hattu ja ajattelin, että minä jään tällä kertaa ilman. Mutta hatuntekijä halusi ehdottomasti, että kokeilisin siniharmaata hattua, joka sointuisi hyvin kaulassani olevaan huiviin. Ja totta tosiaa, hattu oli kuin minulle tehty. Näin taas poistuimme pöydän luota kahden hatun kera. Akuutti hattuongelma on siis ratkaistu :-)

Mukaan tarttui myös jokunen nappi. Nuo tummanturkoosit napit ovat metallia ja niitä oli laatikossa ihan reilusti. Pienet napit ostin toisesta pöydästä ja maksoin koko satsista 1 e. Yhden hauskan ideankin nappasin, mutta siitä sitten enemmän, kun saan sen toteutettua. Kirpparikierros osoittautui lopulta mukavammaksi kuin miltä alussa vaikutti.

Kirpparilta suuntasimme Vanhaan Satamaan Kädentaitojen messuille. Tässä kohdassa pitää taas muistuttaa, että taloudestamme on poistunut 750 grammaa lankaa. Menestyksekkään hamsteroinnin lopettamisen kunniaksi päätin jo etukäteen, että saan ostaa lankaa, jos jotain ihanaa tulee vastaan. Ensimmäisen kerran sormia alkoi todenteolla syyhyttää Kujeen kojulla. Turkoosi Shibui sock -lanka sieltä minulle huuteli. Äiti kysyi, mitä sillä tekisin ja tuumasin, että ensi alkuun voisin silitellä. Yhdestä vyyhdistä saa reilut kämmekkäät, joten tyydyin siihen. Cascade 220:a oli kaikissa mahdollisissa väreissä ja ylättäen mukaan tarttuivat nämä kaksi vyyhtiä. En ole ehtinyt kokeilla Taikapallovaihdossa saamaani lankaa, mutta näistä saa sille kaveria. Ehdin jotenkin jo unohtaa, että akuutti hattuongelma on ratkaistu ja ajattelin, että näistä saisi kivan pipon...

Kujeelta tarttui mukaan myös vyyhdillinen sateenkaaren väristä vironvillaa, kun kotona olevat tarvitsevat itselleen kaveria muotoutuakseen vaatteeksi. Tälle langallekin on siis olemassa suunnitelma.

Varsinainen lankeemus tapahtui sitten Villakiven kojulla. Siellä oli toinen toistaan ihanampia Punta yarnsin lankoja. Ihanat villalangat eivät aiheuttaneet normaalia vakavampaa ihastumista, mutta tämä pellavalanka (Rope light Hand painted)vei mennessään. Messutarjouksena sain kolme vyyhtiä kahden hinnalla, mutta en kuitenkaan raaskinut ostaa kuin kolme vyyhtiä. Kojun seinällä roikkui reilulta näyttävä isoilla puikoilla neulottu lyhythihainen pusero, johon oli mennyt kolme vyyhtiä lankaa. Ajattelin tehdä ylhäältä alkavan kaarrokepuseron, josta tulee niin pitkä kuin lankaa riittää. Toivottavasti lopputuloksena eivät kuitenkaan ole hyvin tuulettuvat rintaliivit. huomaattehan, että osaan ostaa muutakin kuin turkoosia :-).

Ostin syksyn messuilta Saaga Designin mustan tunikamekon unikonkukilla. En tälläkään kertaa voinut kävellä kojun ohi, kun tangolta huusi kevään uutusväri - yllätys yllätys. Mallikin oli hieman muuttunut syksyisestä ja istui jos mahdollista vieläkin paremmin. Käsinmaalattu lintu kruunaa mekon. Täytyisi vaan raaskia käyttää näitä muulloinkin kuin juhlapäivinä, kun ovat niin kauniita ja mukavia päällä.

Toivottavasti kukaan ei ole lukenut tätä postausta eurolaskuri kädessä, sillä minä en ainaaan kulkenut sellaisen kanssa eilen. Tosin sen ihanan monen sadan euron kääntötakin jätin vielä tällä kertaa tilaamatta :-)

11 kommenttia:

sirimi kirjoitti...

Kivoja kirppisostoksia! Jännä nähdä mihin tuon nappikasan käytät! :)

jansku kirjoitti...

onpa upea hattu, mistä tuollaisia saakaan ??? minäkin ostaisin mielellään..
oot löytänyt kaikenlaista muutakin mukavaa :)
tuo tunika on yliveto..

KristiinaS kirjoitti...

Kivat ostokset, ja maltillisethan noi on. Ja nyt vaan päätät, että oikeesti käytät noita ihania vaatteita ihan arkenakin. Sitä varten ne on tehty ja ehkä hankittukin. Ostat sitten ihan juhla-juhlapäivävaatteen jos sellaselle on oikeesti tarvetta. Niih, se on tämä elämä Nyt eikä "sitku".
Kääntötakkia oli joku muukin haaveillut mutta ei vielä tehnyt kauppoja, olisko ollu SeijaP?

Siis miten sä oot voinu ostaa sitä mikä häipyi nyt taloudestasi?? Ens kerralla ku sellanen kohtaus iskee niin Soita ennenkuin meet kassalle!;)

Tintti kirjoitti...

Sirimi: Mulla noita nappeja on muutama jo ennestäänkin :-)

Jansku: Tämä modisti on ollut myymässä tuolla Valtterin kirppiksellä. Tällä kertaa sain hänen puhelinnumeronsa, voin laittaa se sulle s-postiin, jos haluat.

Kristiina: Hyvä, että tällä kertaa hyväksyt mun ostokset. Ehkä mä seuraavan SuloVilen-kohtauksen saadessani näen silmissäni sinun sillä hetkellä vähemmän viehättävät kasvosi :-D.

tia kirjoitti...

Ihania ostoksia, tuo hattu hieno. Kyllä minulle hiukan tuli mieleen eurolaskuri kun luin mitä kaikkea olit hankkinut, mutta ei se mitään olihan se 750 g lankaa lähtenyt pois niin sai uusia juttuja tulla tilalle ;-)
Minä en messuille lähtenyt vaikka mies vinkkasikin niiden olosta.

ArualMaria kirjoitti...

Kivat messuostokset. Ja hienolta näyttää tuo mekko, on ainakin uniikki.

tiinamerike kirjoitti...

Ihania löytöjä teit reissulla. Onko tuo upea mekko pellavaa? Ja tuo hattu on todella kaunis! Kannattava reissu...

Auli kirjoitti...

Miks mä heti innostun napeista! Pikkunapit ihania, ja eurolla vaan! Langatkin ihania, sitä ylellisyyttä mitä pitää saada joskus ostaa. Joskus kannattaa eurot unohtaa...

-maria- kirjoitti...

Ihanaisia ostoksia! Varsinkin Shibui ja Cascade 220 osuivat silmiini, ja tuo tunika...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita ostoksia. Tuo mekko on aivan mahtava

jansku kirjoitti...

jos vaan voit, niin laita vaan s-posti osoite mulle :)