tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sekalaista satoa


Kaikenlaista pientä on jäänyt esittelemättä. Nyt pitää yrittää saada tuo lankatase näyttämään vähän paremmalta, joten tulee monta pientä työtä samaan postaukseen.

Tämän vauvan nutun oli tarkoitus olla yllärilahja lapsuudenystävän vauvalle, mutta jäi kesken ja vauva ehti kasvaa siitä ohi. Anu onneksi kelpuutti tämän omalle lahjottavalleen ja se pääsi hyvään kotiin. Malli on Seamless yoked baby sweater. En pitänyt ohjeesta, kun sen mitat perustuivat täysin kerrosten ja silmukoiden määriin, eikä missään ollut edes tiheyttä mainittuna. Onneksi sain kanssaneulojan avulla kaivettua jonkinlaisia mittoja ja luulisin, että nuttu on ihan sopusuhtainen. Tähän meni 111g Maijaa.


Matleena ehdotti sytomyssyjen neulomista, jos en mitään muuta keksi. Siinä vaiheessa olin jo neulonut nämä kaksi myssyä juuri siihen tarkoitukseen. Sinisen myssyn viimeistely vain antoi odottaa itseään.


Malli on Quest for a man ja sekin valikoitui lähinnä nimen alkukirjaimen perusteella. Kiva nopea malli neuloa. Lanka on Lankamaailman alelaarista joskus kokeilumielessä ostettu Flox magic. Molempiin myssyihin meni koko 50 gramman kerä ja sininen jäi jopa pari kerrosta lyhyemmäksi, vaikka molemmat kerät olivat täysiä.


Olen saanut sukatkin neulottua. Näiden haasteena oli neuloa sukat itselle vieraan paksuisesta langasta. Näihin valikoitui lankalaatikossa pyörinyt kertaalleen jo värjätty vyyhti, joka on paksuudeltaan Isoveli-langan luokkaa. Paksusta langasta oli nopea neuloa, vaikka jouduinkin kertaalleen aloittamaan alusta. En kuitenkaan itse tarvitse useampaa paria näin paksuja sukkia, joten täytyy taas harkita niitä lankalaatikon ohuempia vaihtoehtoja.


Esittelenpä vielä nämäkin sukat, vaikka menivät ihan ajallaan pukinkonttiin. Käly jossain vaiheessa heitti puolitosissaan, että haluaisi itselleen junasukat. Pitihän sellaiset sitten neuloa koossa 37 (onneksi vain). Langaksi valikoitui Nalle Colori ja silmukoita sukassa on muistaakseni 52. Varteen tein yhden makkararyhmän enemmän ja jalkapöydän päälle pelkkää joustinneuletta. Enpä ole tullut kysyneeksi ovatko olleet käytössä ja hyvät. Lankaa näihin kului 108 grammaa.

Tällaista sillisalaattia tällä kertaa.


6 kommenttia:

sadelikka kirjoitti...

Hienoa sillisalaattia. :D

tia kirjoitti...

Paljon kaikkea kaunista.

KristiinaS kirjoitti...

Hieno kangaskin on puissa, kudotko sitä itse vai onko vain kuvausrekvisiitta?
Hyvä pläjäys neuleita, nyt uskotaan ettet ole kädet supussa istunut;)
Kiva oli treffata Ogelissa, vaikkakin pikaisesti.

Lea P kirjoitti...

Oikein herkullista sillisalaattia minunkin mielestä! Noi pipot on kyllä jännät.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita töitä. Voi kun minä saisin neulottua jotain. Työ vie kaikki mehut.

Elli kirjoitti...

onpas suloinen tuo vauvan nuttu :)