tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kakkoskauluri


Tässä on kauluriKAListelun toinen tuotos eli A Very Good Cowl Indeed. Ohje oli tällä kertaa selkeä ja yksselitteinen (ja muut ehtivät bongata virheet ennen kuin itse pääsin tositoimiin). Langaksi valitsin äitiltä joululahjaksi saamaani Tindeä. Tinde on paksumpaa kuin ohjeen langat, mutta valitsin annetuista vaihtoehdoista pienimmän silmukkamäärän sisältävän ja sain sopivan kokoisen kaulurin.

Kaulurissa on kahta erilaista pitsimallia. Alussa ja lopussa on yksinkertaisempaa ja keskellä monimutkaisempi kuvio. Molemmat olivat aika helppoja ja niitä pystyi neulomaan kokoustaessa. Virheet huomasi helposti viimeistään seuraavalla kerroksella ja ne oli helppo korjata. Neuloessa tuo monimutkaisempi kuvio tuntui sekavalta, mutta ihan kauniiltahan se tuossa näyttää. Tosin kaulurin olisi voinut neuloa ihan pelkästään yksinkertaisemmallakin mallikuviolla, kun ei kuvio kuitenkaan niin hirveästi näy.


Minulla ei ole aiemmin ollut tällaista pötkömallista kauluria, enkä oikein ole ihan varma, mitä tästä ajattelen. Kaula on kyllä hyvin suojassa, kun kauluri menee vielä vähän kurttuunkin. Niska ja rintamus jäävät sitten lämpöä vaille. Alan kallistua sille kannalle, että perinteinen lasten kaulurin malli olisi myös aikuisella kaikkein toimivin. Ehkä tämä KAListelun kokemuksilla kehittelen ihan oman kaulurin. Tämä yksilö sopii takkini väreihin ja riittää lämmittämään kaulaa, kun kaikki napit ovat kiinni. Käyttökelpoinen on siis ja käytössä jo ollutkin

En ole ihan varma vielä, mitä ajattelen Tindestä. Se ei ole kovin tiukkakierteistä ja neuloessa saa olla tarkkana säikeitten kanssa. Kaulalla tuntuu lämpimältä ja ainakin minulle riittävän pehmeältä. Toivottavasti ei nyppyynny kauheen pahasti. Lankaa kauluriin meni käytännöllisesti katsoen koko vyyhti (muutama gramma jäi yli).

Kolmas kaulurikin on jo valmiina ja vielä on viikko siihen, kun neljäs ohje ilmestyy. Toivottavasti muistan asian silloin, kun sitä ole kuin neljä päivää aikaa neuloa (paksu lanka ja pienehkö kauluri). Huivin voisi vaihteeksi laittaa puikoille sitä odotellessa.

7 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Nuo putkimalliset kaulurit on ihan käteviä. minulla vain on niin pää lähellä olkapäitä etten oikein viihdy niissä, se vanha kauluri on lyhyeen kaulaani sopivampi, mutta noille jälkikasvulle olen noita putkimallisia kutonut.
Kauniita on nuo sinun tekemäsi.

-P- kirjoitti...

kaunis kauluri! Ihanasti vaihtuu tuo pitsikuvio! Ja lanka on myös kauniin värinen, lankamerkkinä tuo Tinde on kyllä tuntematon minulle.
Minulle ei tuollaista takin alle mahtuvaa tuubi-huivia olekaan, on vain sellaisia ylisuuria takin päällä pidettäviä... täytyy kyllä laittaa todo -listalle ehdottomasti joku tuollainen!

Auli kirjoitti...

Kaunis on. Tykkään kyllä itse noista kaulureista ja varinkin kovilla pakksilla ne oli kivoja kun sai melkein koko naaman kaulurin sisään!

Sude kirjoitti...

Kaunishan se on tuokin, mutta olen kyllä samaa mieltä, että kaulurin pitäisi suojata niskaakin.

Neferi kirjoitti...

Kiva kuvio ja väri :).

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi sattumalta, kun hain tiskirätin teko ohjetta:)Sinulta löytyi kaunis malli ja ohje oli selkeä, ilahduin siihen heti:) Blogissasi on kauniita töitä, tuo kauluri on tosi nätti ja värikn on hieno:)Nyt meikä lähtee tiskirätin tekoon, sinulle aurinkoista kevään odotusta! T: Näpertelijä Novitan neulomosta

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana ja lämmin kauluri ja lisäksi herkullinen tuo väri. Ihanaa viikonloppua Sinulle.