tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Musta hevonen

Kuluneen viikon neulontakisan on voittanut täydellinen musta hevonen. Viikko sitten sunnuntaina, kun kirjoittelin neulontasuunnitelmistani, tämä ei edes ollut listoilla.

Neuloin siis Triangle shawl -huivin. mallin löysin Ravelryn kautta ja lankana on kaapista löytynyt Esiton huopalanka vaalean harmaana. Malli oli aika pitkälle pelkkää aina oikeaa ja se tuli erittäin nopeasti televisiota katsellessa. Alareunan kuviorivitkin osoittautuivat loogisiksi ja helposti neulottaviksi.

Triangle shawl
Lanka: Esiton huopalanka, 235 g (kuitenkin reilu vyyhti)
Puikot nro 6

En ole aiemmin törmännyt sellaiseen malliin, jossa nostetaan kerroksen viimeinen silmukka neulomatta ja neulotaan ensimmäinen. Reunasta tuli näin erittäin kaunis. Päättelynäkin oli minulle uusi tekniikka eli i-cord-päättely, josta tuli myös erittäin kaunis. Aloittelin neulomisen torstaiaamuna ja lopetin sunnuntaiaamuna. Sunnuntaina laitoin pingotukseen ja kävin tänään iltapäivällä irrottelemassa sen.

Lanka tuntui hieman karhealta neuloessa, mutta huuhteluainekylvyn jälkeen siitä tuli oikein pehmeä. Saali on myös erittäin lämmin ja meinasi sitä tehdessä hiki tulla. Huivi menee eläkkeelle läksiäislahjaksi. Yksi ystäväni näki pingottuneen huivin eilen ja kautta rantain antoi ymmärtää, että hänellekin voisi moisen tehdä. Ja mieluustihan sellaisen teen, oli sen verran kiva malli. Kavereille neuloessa saa myös käyttää sellaisia värejä, joista ei itselleen tulisi tehtyä.
Kävin eilen taas Nordiassa hakemassa lisää puuvilla lankaa keskeneräistä projektia varten. Mukaan tarttui puuvillalankaa tilattuun viininpunaiseen Flapper hat -hattuun sekä kerä turkoosikirjavaa Fame Trend -lankaa. Lahjuksina sain kolme kerää Raggegarn-lankaa. Nyt sitä alkaa vähitellen olla sen verran, että siitä voisi yrittää tikuttaa dominopeiton peittokeräykseen.

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi!

-maria- kirjoitti...

Kaunis!

Tuo edellinen postaus oli mennyt multa ihan ohi, kiva hattumalli siinä.

Mä oon vajonnut Vaaka-peittojen tasolle, ainaoikea ilman lisäyksiä/kavennuksia on nyt ehkä vaativinta, mihin kykenen ;-)

Villanne kirjoitti...

Kaunis huivi! :)

Kissaemo kirjoitti...

Upea huivi, ja jos kerran on oikeasti enimmäkseen ainaoikeaa niin ehkäpä minäkin uskaltaisin yrittää... Näyttää tosi tyylikkäältä, vaaleanharmaa väri vielä korostaa huivin ylellisyyttä!

kirjoitti...

Ficou muito lindo seu xale!! Mais delicado que da receita original.
Bjinhos

tia kirjoitti...

Kaunis on huvi, sekä malli että väri.