tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Hattukaksoset


Tarjouduin virkkaamaan tai neulomaan ystävälleni kesäisen hatun. Paljon erilaisia malleja löytyy Head huggersin sivuilta. Molemmille mieluinen malli oli Flapper hat. Ystäväni lupasi ostaa langat, mutta en ole vielä saanut niitä. Malli vaikutti kuitenkin niin kivalta, että oli pakko tehdä koeponnistus kotoa löytyvistä langoista.

Omaan päähäni malli ei sopinut ollenkaan, mutta hattu näytti oikein hyvältä toisen ystäväni päässä. Hän ihastui malliin ja sanoi sen olevan mitä parhain palstahattu. Hattu jäi hänen päähänsä sen siliän tien. Malli oli niin hauska, että hän tilasi minulta toisenkin hatun - viininpunaisen.
Valkoista lankaa oli vielä toiseen hattuun ja virkkasin ne pois kuleksimasta. Jälkimmäinen hattu menee sytomyssykeräykseen. Hattuihin meni yhteensä 231 g Cotton light -lankaa (50% puuvillaa, 50% akryyliä). Virkkuukoukku nro 5.

Hatut menevät myös Virkkausringin Teemasana-tempaukseen. Sanat ovat valo, nostalgia ja meri. Malli on mielestäni erittäin nostalginen, väri on oikein valoisa ja valoa on myös sytomyssy. Sieluni silmin näen hatun myös laivan kannella rauhallisesti kävelevän hienostuneen ladyn päässä, joten siitä saadaan kolmas teemasana :-).

Ostin jokunen aika sitten Novitan kirkkaanväriset virkkuukoukut, joita tuli viisi paketissa. Paketin mukaan piti olla koukut nro 5, 6, 7 , 8 ja 10. Otin viitoskoukun ja ihmettelin, kun oli niin pienen näköinen. Hetken tarkasteltuani löysin koukusta kokomerkinnän 4,0. Paketissa on siis koukut nro 4, 5, 6, 8 ja 10. Pöh. Seiskan koukku oli ainoa, joka multa oikeesti puuttuu. Pitäisiköhän asiasta valittaa?

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Onpas kiva hattumalli, tosi makee.
Koukuista oli joskus jossain N-sivulla mainittu, että on väärin merkitty. Mutta eihän ihmiset N-sivuja lue. Kyllä kannattais valittaa, toi on mun mielestä ihan harhauttamista. Onkohan ne saanut jostain halvalla satsin?
Tuletko 8.5. Itäkeskuksen myssypäivään standille virkkaamaan?

Kitsune kirjoitti...

Sepäs valmistui vauhdilla! Vai pitäisikö sanoa "nepäs". Saat langat heti kun ehditään nähdä, jos lanka on liian ohutta, ostetaan uudet.

Mari kirjoitti...

Hauska hattu!

Eila kirjoitti...

Ihana malli! :)

Katia Regina kirjoitti...

Adorei esse modelo, como ficou lindo!! Já salvei a receita.
bjinhos

tia kirjoitti...

Ihana kesähattu, kyllä tuollaisen päähän mielellään laittaa.