tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

torstai 17. toukokuuta 2012

Mummoa ajatellen


Käsilaukussa täytyy aina olla joku käsityö yllättäviä tilanteita varten. Jos vaikka joutuu odottamatta odottamaan jossakin. Tai tietää jo etukäteen joutuvansa odottamaan. Tai ihan muuten vaan. Olen myös huomannut, että todennäköisyys joutua odottamaan todella pitkään on suurempi, jos käsityötä ei ole mukana. Kun käsityö on matkassa, joskus ihan harmittaa, kun kampaaja on aikataulusta edellä ja lääkäri ajallaan.


Tämän talven kestosuosikki on ollut Tyynen patalappu. Niitä on tullut virkattua vino pino. Kaverit välillä ihmettelevät, mitä niillä kaikilla teen, kun aina vaan virkkaan patalappuja. Arvatkaa vaan, mitä löytyy kavereiden lahjapaketeista? Näitä mummon patalappuja virkkaan automaattivaihteella, eikä tarvitse varsinaisesti päätään vaivata. Voi antaa ajatusten lentää. Samalla tunnen olevani lähellä jo edesmennyttä mummoani ja sekin tuntuu mukavalta.

Lankana suurimmassa osassa näitä on Lankamaailmassa myytävä Cotto nro 8. Kahdesta kerästä tulee patalappupari ja jäljelle jää pieni nöttönen kumpaakin väriä. Joukkoon eksyi myös yksi yksinäinen patalappu ja pino painaa 527 grammaa.


Pidän erittäin paljon loppukevään ja alkukesän väreistä luonnossa. Vihreä on niin ihanan elinvoimaista ja märän maa tumma ruskeakin on kaunista. Harmi vaan, että tämä vaihe menee niin nopeasti ohi. Hiirenkorvat ovat jo menneet, just ja just ehdin ne huomata.

Mukavaa loppuviikkoa!

10 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Komeita patalappuja ja varmaan aika vahvoja ettei käsi kuumene.
Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Komea kasa "tyynejä"!
Hyvä aika muistella mummoa, kun näinä päivinä hänen syntymästään tulee kuluneeksi 95 vuotta.
totesi äitimuori

Sude kirjoitti...

Pieni virkkuutyö onkin paras "käsilaukkutyönä". Siinä ei tule vahingossakaan sohittua muita puikoilla, eikä puikot työnny laukun sivusta ulos :) Minullakin on aina laukussa mukana "varulta" koukku ja ruskeaa lankaa. Monesti vieraat ihmiset tulee kyselemään mitä teen. Kun sitten sanon että apinanpäitä, luovat minuun oudoksuvan katseen ja siirtyvät vähän kauemmaksi, hihi. Luulevat varmaan minua vähän hulluksi, mutta en ala mitään selittelemään. Minua se vaan huvittaa =D.

Lea P kirjoitti...

Kaunis pino ja monta lahjaa kuten mainitsit. Mulla oli tänään Itiksen reissulla vauvapiponeule mukana ja bussimatkojen aikana pipo aloitettiin ja lopetettiin, eipä tullut aika pitkäksi.

Nélia Botelho kirjoitti...

Bela ideia !
Aproveita o tempo e fica com a casa mais bonita :))
bom fim de semana
Abraço
Nélia

tia kirjoitti...

Ihania värejä, tuollaiset värit sopisivat hyvin korttipohjiksikin ;-)

Maame kirjoitti...

Sinulle olisi haaste osoitteessa http://maame-neule.blogspot.com/2012/05/ensimmainen-haaste.html Hyvää viikonloppua! :)

Lyyti kirjoitti...

Oi, miten mieltä piristäviä värejä olet "tyyneissä" käyttänyt! :)

Lisbet kirjoitti...

Hienoja patalappuja ja muuta mukavaa!!Hyvää kesää!!

Anonyymi kirjoitti...

Sinun ajatelma käsityön mukanaolosta on totta ja joskus olen ajatellut, että onkohan muita joita ärsyttää kun lääkäri/kampaaja onkin ajoissa ja ei ehdi tehdä niitä viittä kerrosta!
En olekaan omituinen! Jipii! Ihania töitä, kohta on kesä ja minä olen taas ihastunut Dropsin alpakkaan! Kesällä haluan aina tehdä puuvillasta jotain, tavataan taas joskus Ogelissa, hyvää kesää!
t. Nikolai-Maijuke