tintinluomukset (a) gmail.com

Kommentti olisi iloinen yllätys :-)
You can also leave comments in English :-)
Pode deixar comentários em português tambem :-)

perjantai 6. elokuuta 2010

Sydämellistä touhua

Tulipahan sitten virkattua muutama sydän Soita mummolle -kampanjaa varten. Näitä olisi ollut mukava virkata enemmän, mutta aika ei oikein riittänyt. Meni sen verran tiukille noiden KYHäilyjen kanssa. Kampanjan varsinainen kohokohta on 11.8. klo 16 - 17 Narinkkatorilla. Lisätietoja saa kampanjan blogista. Sydänten ohje löytyy Ravelrysta.

Sydämiä virkatessani jouduin yhdistelemään lankoja, että sain niistä riitävän paksuja. Ja sillä hetkellä kolahti myös Qvidi Minan salaisuus. Noin vuosi sitten ystäväni hihkui innosta ryhtyä virkkaamaan vuosien tauon jälkeen, kun oli nähnyt maakuntamuseossa Qvidi Minan tyyliin neulotun villatakin. Minä vain vilkaisin kuvia ja totesin, että tuohan on Isoäidin neliö, ei sen ihmeellisempi. Tutkittiin sitten yhdessä netistä löytyneitä kuvia ja ovathan nuo villatakit ja muut upeita. Asia kuitenkin jäi.

Mutta nyt tuli ymmärrys. Koko homman juju onkin siinä, että lankoja yhdistellään ja näin saadaan uusia väriyhdistelmiä ja sävyjä. Olisin voinut virkata noita sydämiä vaikka kuinka ja vaan valita uusia lankapareja (en vielä edes ehtinyt kovin villeihin yhdistelmiin asti). Nyt olisi into virkata sydämiä, mutta temapus meni jo :-). Tarvitseeko joku jossain virkattuja sydämiä?

Sytomyssykampanja jatkuu HUS:n alueella marraskuun loppuun asti. Erityisenä painopistealueena ovat lapset, toki aikuistenkin myssyjä otetaan vastaan ja toimitetaan perille. Erityisesti miehet ovat myssyjä kaipailleet. Lisätietoja myssypäivistä ja muusta löytyy blogista, Ravelrysta ja Facebookista. On tämä sosiaalinen media vaan niin monipuolista :-).

6 kommenttia:

Hilkka kirjoitti...

söpöjä sydämiä, kiva idea.

Kissaemo kirjoitti...

Qvidi Minaan hurahdin minäkin puolitoista vuotta sitten kansalaisopiston kurssilla! Blogistani löytyy tammi-maaliskuulta 2009 ainakin pari laukkua ja vauvan peitto, jotka on tehty tuolla tekniikalla.

Kerrassaan ihastuttavia sydämiä!

juuli kirjoitti...

Jäljelle jääneistä sydömistähän voisi tehdä vaikka onnittelukortteja.
Qvidi-Mina on listattu täälläkin, mutta ties koska ryhdyn siihen todella. Aina on olevinaan jotain kiireempää...

Tintin kirjoitti...

Kiitos! Näitä oli kiva virkata.

Juuli: Siinä sun virkatussa hameessa oli Qvidi Mina meininkiä, kun yhdistelit niitä lankoja.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi miten kauniita ja niin ihanan hempeitä.

Katia Regina kirjoitti...

Que coisa mais linda!! Eu peguei uma receitinha parecida, fiz uma amostra e parei por aí rss Ficaram ótimos!
bjinhos